Grusade planer…

27 04 2018

Hoj Hoj,

Så var det fredag. Äntligen. Några dagars rekreation. Hoppas det kan bli av den bästa sorten. På hoj förstås. Min typ av Mindfullnes som det heter på Fancy Pancy språk.

Satt i gruvan idag och tittade ut. Solen sken. Stod som spön i asfalten faktiskt. Planer tog fart i mitt huvud. Vart skulle jag efter gruvskifet? Norr, Väster eller Öster. Jag uteslöt söder. Det hade jag ju ”rymt” ifrån. Kanske Norr. Gävle lät lockande. Alltid lockande att åka norrut. Grejen är bara den att jag vill bara fortsätta norrut. Framme vid Gävle kanske man ”bara” kan ta en tur till Söderhamn. Inte så långt till Bollnäs från Söderhamn. Inte så himla långt till Edsbyn heller då man är vid Bollnäs. Rättvik är vackert. Bara ett stenkast från Edsbyn. På den vägen är det. Jag har liksom svårt att inte fortsätta. Tror det kallas för passion för hojåkning. Ingen sträcka är för lång.

Tänk er att vakna en tidig morgon. Solen står som spön i backen. Koka lite fika. Breda några Skogaholm´s mackor. Steka några ägg. Packa allt och dra iväg. Inget mål. Bara svänga lite som på bilden vid vägskälen. Rulla på i lagom takt. Ingen brådska. Stanna till vid något vackert ställe. Ta en kopp kaffe och en macka. Bara sitta och njuta av utsikten. Lyssna på något som man inte hör. Lugnt och tyst.

Kliva upp på hojen igen. Trycker på startknappen. Hojen ruskar till. Ivrig att få ge sig iväg. Nästa vägskäl och ett nytt vägval. Inte så noga vilket. Bara ta ett av dom. Kanske hitta ett guldkorn som legat gömt. Jag vet att dom finns där ute. Jag har plockat många själv. Man blir rik på dom. Inte pengamässigt, men upplevelsemässigt. Det går inte att mäta i pengar.

Solen sken fortfarande då jag klev på den Röde vid Tekniska Högskolan. Lyssnade på Mordbrännaren av Anders Gustafsson. En bok som är en uppföljning av Singöspionen. Som namnet säger så handlar det om Singö och orter häromkring. Bra avkoppling. Så bra att jag tror jag snudd på slumrade in en stund. Rimbo station, ekade det i högtalaren. Med ett ryck slog jag upp ögonen. Solen var borta. Ett mörkt, nästan svart moln låg som ett täcke över Rimbo. Marken var blöt. Det hade regnat, kanske till och med regnade nu. En snabb koll i en vattenpöl bekräftade det jag inte ville se. Jodå, det regnade. Tog bilen till parkeringen i morse och var glad för det. Glad att slippa gå i regnet. På väg hem kom även haglet. Smattrade mot Fabbe. Där grusades dom planer jag smitt vid lunchtid i gruvan.

Parkerade bilen på gården och skyndade mig in. Satte på en kopp äkta kaffe. Rostade några mackor. Fällde upp locket på laptopen och började knacka. Kollade in vad Casio sa om läget. Tendensen är stigande. Barometern hade stigit den senaste tiden. Ännu inte upp i normalt lufttryck, men på god väg. Ser fram emot morgondagen även om mycket ligger på så att säga. Sommarvattnet ska startas upp. Skräp till återvinningen. Hoppas på att hinna med en hojtur också. Känner att jag behöver det nu.

Önskar er en trevlig helg 🙂

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




%d bloggare gillar detta: