Minisemester 2018-05-11 — 2018-05-13

14 05 2018

Hoj Hoj,

Himmelsfärdsdag. Tog ledigt på fredagen och tog en liten minisemester på hojen. Monica och jag åkte ner till Kila Gård och hälsade på våra bästa vänner Paul och Kerstin. Vädret var på topp. Över 20 grader varmt alla dagar. Till och med 25 grader stundtals. Hojen packades och konstaterade att den enda skillnaden mot stora semestern var bara att vi hade mindre kläder och inget gasolkök med oss. Kaffe i termos var givetvis med.

Vi startade hemifrån på fredagen runt klockan 10. Vi körde ”ganska” raka spåret ner, men genom att inte sätta gummit på E vägar så tog det lite tid ändå. Fuskade lite i början ska väl erkännas, men från Saltå tog vi in mot Järna. 57och 55:an mot Katrineholm. Sedan riktade jag varselljusen söderut och ner mot Norrköping. Gissa om riktiga semester känslan slog till. Stannade till vid Söderköping och tog en kopp fika hos Ammi.

Klockan snurrade på så från Söderköping fortsatte vi faktiskt på E22:an. Helt mot mina principer. Fast i Norra Sverige brukar det bli nödtvunget att ta E45:an en hel del. Nu är inte den ens i närheten av E22:an beträffar antal fordon och inga ¨ostknivar¨ finns det heller på E45:an. Det rullade på bra i alla fall då den har 100 km/h om det nu går att köra så för trafiken. Direkt efter Söderköping var det en traktor ute och skapade en kö på nån km eller 2 innan den vek av. Vid trafikplats Valdemarsvik gick vi av E22:an och rullade in mot Kila Gård. Nu var det stora reparations hysterin på vägarna lite varstans i dom trakterna. Oljegrus låg i drivor på sina ställen, så det var inte så trevligt att köra, men allt går. Bara en fråga om anpassning av hastighet.

Vi kom i alla fall till slut fram och några snopna ansikten mötte oss då vi rullade upp på gården. Bonnie, Maja och Luffe mötte oss med glada skall. Efter att ha hälsat på Paul och Kerstin var det hundarnas tur. Jag satte mig ner och blev nästan överfallen av dessa härliga hundar. Alla ville bli klappade och kelade med på samma gång. En härligt mottagande av både två benta och fyrbenta. Kerstin bjöd på mycket god mat på Lördags kvällen.

Vi kom upp lite sent på söndagen och jag packade ihop tältet. Det var tur med en liten minisemester och test av tält och luftmadrass. Det visade sig när Monica var in i tältet att luften gått ur madrassen, så det blev omgruppering och Kerstin bäddade åt oss på övervåningen. Får köpa ny luftmadrass. Ingen idé att leta efter hålet och laga då en ny bara kostar 300 kronor. Känns lite osäkert att lappa och laga. Skulle luften pysa ut i norra Sverige kan det bli lite knepigt. Lite tunnsått med Jysk butiker i norr. Kiruna, Gällivare, Haparanda och Boden och det kan ju vara en bit till dom.

Det var dags för oss att tacka för oss och styra hemåt igen. Vi sa hejdå till Paul och Kerstin och då kom Bonnie, Maja och Luffe fram också och sa hejdå till oss. Vi syns visserligen igen om 66 dagar, men det känns lite långt ändå. Hem körde jag efter Hojkartan och valde dom röda vägarna. Dom som är klassade som fina hoj vägar. Jag kan bara bekräfta att det var fina vägar. Fantastiska vägar ända från Ljungsbro upp till Vingåker. Jag kommer att ta dom snart igen fast denna gång ner till Linköping.

Summering i km blev 810 denna helg. Älskade och njöt av varje cm 🙂

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

14 05 2018
joebona

Så roligt att ni kom och det var underbart att träffas och ha roligt.

14 05 2018
joebona

Det var så härligt att se hundarna både när ni kom och skulle åka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: