Ulva kvarn

23 05 2018

Hoj Hoj,

I tisdags kom jag ifrån gruvan lite tidigare då jag var där i ottan. Passade då på att åka till MC Boden på Lindhagensplan och köpa nytt visir till hjälmen. Det gamla hade gjort sitt. En hel del repor och pinlocken hade siliconen släppt så det gick inte att få den tät. Mycket trafik därifrån och i kombination med alla dessa vägarbeten överallt så blir det förstås kaos.

Lyckades till slut kunna ut från Tokholm ännu en gång även om det såg tveksamt ut ett tag. Det var ju Tisdag, eller dag före onsdag som är mer bekant. Det innebär ju att Ulva Kvarn hade fordonsutställning. Träffade Jonathan där. Denna kväll var temat veteranbilar. Får mig att direkt att tänka på T-ford men en 30 år gammal bil är ju faktiskt en veteranbil. Mycket bilar. 200 stycken hade en herre räknat vid insläppet. Jänkarna stod nere vid ån denna gång. Volvo, SAAB, Fiat, Ferrari, Desoto stod uppe. En del av bilarna funderar man på att dom överhuvudtaget tog sig dit. En 244 som hade sett sina bästa dagar och var rejält tärd av rost. En Jetta som hade avgasrör liknande choppers. Stack rakt upp efter bilen. Man funderar hur vissa verkligen kunnat passera bilbesiktningen.

En del äldre hojar fans på plats också. En mycket fin AJS stod och glänste. Skönt ljud när han körde därifrån. Ingen traditionell Silver- eller Guldpil från Husqvarna fans på plats. Ett välbesökt evenemang. Det fina är att här blir varje fordon som kommer anvisad en plats och det gör att bilmärkena blir samlade på en och samma plats. I möjligaste mån uppdelade på Jänkare, Japsar och Européer. En viss ordning alltså. Lite av det saknar jag på Nifsta. Dom ända som är samlade är väl Camaro gänget. Nu tycker jag väl inte det är något att visa upp en nästan, till och med spritt ny bil. Känns lite som ”Titta vad jag har råd med”. Det går helt bort för mig.

När vi skulle åka därifrån kom en kille släpandes på en HD. Inte överraskande kanske. Nu var det batteriet i och för sig som hade dragits ur. Något låg på och drog ström. Jag tror killen inte haft hojen så länge heller för att inte påstå att det var kanske till och med första gången han var ute med den. Jag har ju en mindre verkstad med mig, just för sådana här tillfällen och då ingår givetvis startkablar. Det hjälpte tyvärr inte med startkablar. Tror nog han inte fick riktigt ordentlig jord från minus kabeln. Skulle en BMW besserwisser läsa att jag skulle hjälpa en med startkablar från en BMW hoj skulle han svimma och säkerligen påstå att min hoj skulle helt sluta fungera efter detta. Kan till dom meddela att den startade utan problem och tog mig hela vägen hem utan att vare sig tvärdö eller brinna upp.

Rullade på hemåt och passerade några knallgula fält som doftade underbart. Rapsen står i blom nu på flera åkrar. Till midsommar brukar även den första slåttern tas och det luktar härligt. Slåttern innan midsommar är även den näringsrikaste.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: