Söderköping 2018-05-25 — 26

29 05 2018

Hoj Hoj,

25 Maj 2018. En dag som man kommer att minnas. Vi tog farväl av Bengt. Den snälla, den bestämda, den omtänksamma, den hjälpsamma är bara några av dom epitet jag kommer på för tillfället. En härlig kille med glimten alltid i ögat. En kille som hade så mycket mer att ge, men fick tyvärr inte det. En sjukdom kom emellan och bestämde en annan väg. En väg utan återvändo i dom flesta fall. Han satte spår i oss alla. Satt sällan still utan alltid var det något som skulle fixas. Jag ser honom vid husbilen utanför tomten där han och Ammi campade varje gång som Rimbo marknad var. En marknad han inte missade. Efter den så var det dags för honom och Ammi att köra ner till Spanien med husbilen och övervintra där.
Vila i frid Bengt. Du är saknad.

Efter den vackra ceremonin så checkade jag och Monica in på vandrarhemmet Mangelgården. Väldigt centralt i Söderköping så läget var perfekt. Bara en lite promenad ner till centrum. Nackdelen med det om man kommer med hoj är att man har ingen riktig uppsikt över hojen som i alla fall jag gärna vill ha. Parkeringen är en bit bort och syns inte från Vandrarhemmet. Dock inte som för ett vandrarhem i Östersund där parkeringen var ett kvarter bort på en allmän parkering. Ni kan ju tänka er hur det såg ut på natten och morgonen. En ensam hoj på en parkering. Lockande eller? Den här var väl allmän den också men jag tror några av husens bilägare parkerade där också.

Det gick inte att smyga på rummen. Ett evinnerligt gnisslande i varje planka i golvet. Bara man satte sig i sängen så knirrade en golvplanka. Klockan 04:40 började första personen på vandrarhemmet att röra på sig med ett gnisslande utan dess like.

Vi var ut och åt på Österns Pärla. Helt ok. Jag körde som vanligt på friterade räkor med sötsur sås. Varför byta ett vinnande koncept? Fegt? Ja jag vet, men då vet jag i alla fall vad jag får. Det tråkiga är val att det bjuds ju inte på någon kulinarisk överraskning, men heller ingen besvikelse. Vi hade det mycket trevligt i det vackra kvällsvädret med en sol som inte orkade hålla sig uppe längre, utan dalade sakta ner bakom husen. Värmen var kvar ett bra tag till. Chockade även denna servitris med att beställa ett glas vitt 3%. Hon frågade två gånger om hon hört rätt. Ett stor glas kall mjölk kom in. Mycket god årgång. Vi gick ”hem” till vandrarhemmet igen men våra hjälmar var ju inte där, så egentligen var det inte vårt hem. Det fick gå ändå.

Jag vaknade förstås långt innan tuppen. Som vanligt alltså. Idag skulle vi träffa Patric, Angelica och Wilma på byn. Anita och Ammi var också där. Vi, läs Monica och Angelica, kollade lite i affärer och sedan fikade vi. Efter fikat bar det av till Malmköping för mig och Monica. Malmköpings marknad var det på Lördagen och den passade vi på att kolla på under vår resa norrut igen. Trots att vi åkte med fel fordon, så tog jag dom lite mindre vägarna. Mer att titta på även när man åker bil och mindre trafik förstås. Solen brände på rätt bra i Malmköping också. Skapligt mycket folk. Vi vandrade gata upp och gata ner och kikade på några hantverk. Många fina förstås. Missade veteran kortegen helt, men det är ju marknad nästa år också. Kanske en hojtur med hojgänget ner då?

Vi rullade på uppåt igen. Strängnäs och Enköping var vägen hem. Vi kom till Skottvång och där stannade vi förstås till. Jag har varit där 3 gånger förut, men för Monica var det första gången. Restaurangen var öppen så vi passade på att ta en bit mat. Under kvällen skulle ett band spela, men vi hann äta innan. Klockan snurrade på och vi åkte hemåt. Vi skulle ju vara i Upplands Väsby dagen efter klockan 08:30. 23:30 rundade vi grindstolparna. En kopp äkta kaffe innan vi la oss så vi orkade sova.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: