Förberedelser

5 06 2018

Hoj Hoj,

Det var värst va kyligt det blev. 7 grader i morse och nu klockan 19:30 är det 12 grader. Lite skillnad mot dom 32 grader som det var i söndags. Det ska ordna upp sig till helgen igen. Bra att det spar på lite värme tills i slutet av Juli och 4 veckar framåt.

Förberedelserna är igång och idag landade dom nya sulorna. Continental TKC70. Tror jag nästan bytt märke varje gång jag bytt. På Varaderon körde jag mest med Michelin Tourance. Ganska lika hållbarhet på all måste jag säga. Runt 1600 mil. Dom jag har nu. Pirelli Scorpion Trial II som sitter på nu är inte slut men jag vill ha nytt då vi drar ut på långturen. Stöter säkert på något hemskt vägbygge med grovt singel eller i värsta fall stenkross och då känns det säkrare med sprillans sulor.

Som sagt. Nu ska jag pröva Continental TKC70. Grövre mönster mot mina nuvarande, men mindre än Mitas E07 som jag kört med förut. Ska bli spännande igen att se hur dessa är. Alla nya däck är i och för sig sköna att köra med. Går så mjukt och fint. Spårar inte alls. Jag vill inte ha alltför grovt mönster då det blir rätt högt ljud från dom. Mestadels så blir det ju asfalt i alla fall.

Mitas E07 var 50/50 men det skulle nog vara lämpligare med ett par 70/30. Däck är liksom olja en mycket het potatis. Inget kan få så många besserwissers att gå bananas som diskussioner om oljor och däck. Givetvis är det svårt för att inte säga omöjligt att hitta ett däck som är riktigt bra både på grus och asfalt. Ganska givet. Ett grusdäck behöver ju rediga nabbar vilket då försämrar grepp på speciellt blöt asfalt.

Däck är färskvara. ”Nya” däck som är 3-4 år gamla är inte nya. När man beställer via nätet får man alltid fräscha däck. Dom jag fick idag är bakdäcket tillverkat vecka 11 i år och framdäcket vecka 8 i år. Lägger på dom i  början på Juli. Lagom inkörda till semestern.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: