En rysare innan semestern

9 06 2018

Hoj Hoj,

I torsdags kväll tänkte jag ta en tur ut till Nifsta och kolla in om något nytt dykt upp bland bilar och hojar. Full mundering på och ner i garaget. Väckte Hojen som gav ifrån sig ett ilsket knackande. Slog av direkt.Vill höra tydligare så hjälm av. Drog igång igen och det var ett rejält knackande. Blev med ens rätt jobbigt läge.

40 dagar innan semestern så vill man inte råka ut för något skit med hojen för att inte tala om eventuella kostnader. Vill för övrigt inte alls råka ut för något haveri med hojen. Det lät som rejält glappande ventiler. Eftersom det är shims på den så verkade det långsökt, men visst. Olja fanns som det skulle. Efter samtal med Lundgrens så fick jag tipset att låta den gå på tomgång ett tag. Kunde vara så att oljan inte hunnit till kamkedjan och den kunde ha underliga ljud för sig. Verkade underligt eftersom en kedja bör väl mer rassla tänkte jag.

Eftersom hojen hade olja chansade jag på att  byta olja. Sagt och gjort. Filter blev det förstås inte, men snart service ändå. I med oljan och drog igång. Lite knack som slutade nästan meddetsamma. Varade lite försiktigt men inget knackande
hördes. Det skulle bli en testtur in till Norrtälje under kvällen. Först stod avlämning av Andreas vid Arlanda. Grabben drar till Malta och jobbar. Tufft gjort. Vi var en liten kommitté med ut för att säga hej då. Jennifer och jag körde upp till parkeringsplatsen. Jennifer lånade ett kort av mig och bommarna gick upp. En massa olika text om olika scenarion hur man kommer in. Insåg att det var bara köra in utan något mer. In på Arlanda som var proppfull med folk som tydligen ville fly från det här hemska vädret 🙂

Letade upp kommittén och checkade in resväskor. Gick mycket smidigt. Inte en människa vid incheckningen av bagage till Malta. Tog en fika i väntan på boarding för Andreas. Till slut drog vi oss mot gaten och Andreas försvann in mot gaten. Vi tog oss ut till bilen. Jennifer fick det kort hon kom in med på parkeringen. Betalning skulle ske vid utfarten. Vi kom fram och jag stoppade i mitt kort och betalade. Bommen öppnades. Jennifer kom fram och stoppade i kortet och då stod det Ej Inkört och ingen bom gick upp. Tydligen hade inte kortet registrerats fast bommen öppnats. Fick hjälp till slut med att öppna bommen och slapp betala.

Så var vi hemma igen och nu skulle hojen testas innan morgondagens tur upp till Gysinge. In till Norrtälje för att ta en mjukglass lät som en lagom tur. Upp till OK/Q8 och fyllde i lite finsoppa. 16,46 kr och det var 30 öre mindre än sist jag tankade. In till Norrtälje. Hojen lät som vanligt, kändes som vanligt och var som vanligt. All oro la sig ganska snabbt. In till Vickningen och tog en mjukglass. Rätt ok glass faktiskt. En av dom bättre. Den bästa är ju Glassboden i Grisslehamn. Inte testat den ännu i år. Det var stängt sist vi var där. När vi kom dit var det en hojåkare som vi pratade med en bra stund. Han åkte sedan och det kom två andra som vi pratade med också. Roliga killar. En kille med en jänkare kom och började prata han också. Han hade kört hoj förut. Kimmo kom också. Vi satt där alla som om vi kände varandra sedan förut och skämtade och skrattade. Så kul att bara träffa nya människor sådär bara över en mjukglass.

Vi drog vidare och jag tänkte åka ut till Ljusterö färjan och kolla på en ö som skarvar hade lagt beslag på för ett är sedan. Den var helt död. Inget växte på den alls Nu såg jag från där vi stod att det började blir grönt på den igen. Jag trodde skarvarna flytt ön och tagit en annan, men när jag tittar på kortet jag tog set jag att dom sitter faktiskt kvar ännu i träden. Marken har börjat blivit grön igen.

Det blev en helt fantastisk kväll med snack med hojåkare vi inte kände och en fin tur med hojen. 19 grader varmt så det fläktade lite när vi körde. En kopp äkta kaffe hade suttit perfekt nere vi färjeläget. Vi reparerar den skadan i morgon då vi tar en tur upp till Gysinge för att vara med på marknaden där. Då kommer kokkafe att vara med och troligen skogaholmsmacka också.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: