Gysinge marknad 2018-06-10

10 06 2018

Hoj Hoj,

Idag blev det en långkörning med hojen 38,5 mil. Vi skulle åka till Gysinge marknad för att kolla in den och sedan åka till Ingbo Källor. Så var planen i alla fall, men ni vet hur det kan bli då vi är ute och åker.

På väg upp mot Tärnsjö kände vi brandröken. Vi stannade till vid Tärnsjö för att ta en fika. 28 grader varmt och solen stod som spön i backen. Rullade in på rastplatsen vid Tärnsjö Grillen som av någon anledning heter 67:ans Grill fast den ligger vid väg 56. Några långtradare stod där och tog sin lagstadgade vila. En hade lastbilen igång troligen för att få lite svalka i hytten. Solen brände på rätt bra där den stod i solskenet. Vi hällde upp varsin kopp äkta kaffe. Smakade gott efter färden från Rimbo.

Vi rullade vidare ut på 56:an norrut och passerade snart Nedre Dalälven. Efter den vänster in mot Gysinge på 272:an. Snart var vi framme vid Gysinge Marknad. Knallade runt en stund. Insåg efter ett tag att det var många stånd med ”billiga” kläder sådana som det ofta är på marknader. Ett fåtal hantverk hittade vi, men ett stånd där man säljer ”läderskärp” tillsammans med spinners ger inget förtroende för hantverket. Vi gick in och tog en fika. Valet stod mellan bikermacka och en nubbemacka. Nubbemackan vann även om räkorna var handkrökta. Mackan bestod av mörkt bröd med en röra som var ungefär som gubbröra fast utan ägg. Mycket god var den.

Vi träffade några hojåkare från Heby som vi snackade med. Dom var på väg upp till Monroes i Sandviken. Det började droppa lite grann och vi drog vidare. Droppet tilltog något men inte nämnvärt. Nu blev det inte tillbaka mot Ingbo Källor utan vi fortsatte upp mot Sandviken. 272:an upp. Gillar den vägen. Fin skog kantar vägen som har lite yviga svängar. Stannade till vid Lövåsen och tog några kort. En landremsa som skiljer Storsjön och Körnicka åt. En miljon gösyngel finns det i Storsjön enligt provfisket från i somras. Vi höll på att smälta i solen så vi fick åka vidare mot Sandviken.

Vi rullade in i Sandviken. Passerade Monroes denna gång. Hade inte pallat med att äta något i värmen. Fortsatte rakt igenom Sandviken på 272:an och fortsatte norrut mot Ockelbo för att stanna vid Högbo Bruk. Har ni inte varit där så tycker jag ni ska ta en sväng dit. Vi tog fram fika korgen och satte oss vid en bänk med bord. Mycket fint ställe med badmöjligheter, besöka en glashytta och kanske köpa med sig en fin glaspjäs. En liten park för mindre barn att träffa kaniner några lamm. Ta en mjukglass vid Högbo Qvarn som ligger mitt i Högbo ån. Kanske ta en minigolfrunda. Mycket populärt bland mountainbike åkare då många fina banor finns i området. Förr var det även motorträffar här. Kommer inte ihåg vilken dag det var på i veckan, men nu såg jag inget om det längre.

Vi fortsatte vår tur som nu skulle gå österut mot Gävle. Vi tog förstås vägen över Forsbacka som går parallellt med E16 in till Gävle. När vi kom till Valbo Köpcentrum tornade mörka moln upp sig, så vi tänkte vänta ut regnet genom att gå in på Rusta. En sväng runt och lite saker att fylla packväskorna med blev det. Faktiskt bara sådant som behövs och går åt. Vi kom ut igen och inget regn hade kommit. Medans vi klädde på oss kom Thor med sin hammare och vagn. Vi rullade vidare in mot Gävle. Vi hade väl kommit någon kilometer innan himlen öppnade sig. Regnet vräkte ner. Samtidigt var det skönt med ett svalkande regn.

I BMW jackan finns det ett innerskydd som man givetvis tar ur när det blir varmt för den är också ett skydd mot kyla. Nu var det ju så med dessa jackor att i det skyddet sitter även regnskyddet. Vilken jävla idiotisk lösning. På typ 3 minuter var jag helt jävla dyngsur. Hur fasen kan man komma på nåt så idiotiskt att man inte har regnskyddet ytterst utan låta jackan bli genomblöt för att sedan stoppa vätan. Hade jag haft Lindstrand jacka hade det inte varit något som helst problem. Lite blöt i armvecket på sin höjd. Lesson learn till semestern blir alltså att vid minsta risk för regn så blir det på med regnkläderna.

Regnet avtog till slut och torkningsprocessen satte igång. Även om det nu var 18 grader och då man var helt genomblöt så fanns det en viss kyleffekt i fartvinden. Inte så att jag frös men jag var långt ifrån att svettas kan jag säga. Vi tog en sväng genom Älvkarleby för att kolla in som hastigast. Vi kommer it igen den 17 Juni då det är Fallens dag och dammluckorna öppnas. Vi får då se hundratals kubikmeter vatten per sekund flöda fritt i älvfårorna. En mäktig syn. Dock litet jämfört med Stora Sjöfallet i Gällivare. Vi rullade söderut på 76:an och tog en avstickare in mot Östhammar för att ta en korv på Sibylla. Den enda rätta med riktiga pommes.

Ja det blev en liten spontan tur liksom på 38,5 mil. Hojen levererade och gick mycket bra så nu känns det tryggt igen. Innan semestern blir det ändå en service då lite mer än 200 mil återstår nu till service. Det rullar på liksom.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: