Dag 1 – Rimbo Tällberg

21 07 2018

Hoj Hoj,

Ja då var äntligen dagen kommen då vi kunde rikta varselljusen mot norr. Det mesta redan förberett på fredag kväll. Bara packa det sista och packa allt på hojen. Klockan 07:00 öppnade sig himlen och en rejäl åskskur kom. Dock utan åska. Jag kunde inte annat än att garva. 2 månader med en sol som stod som spön i backen byttas första dagen ut mot regn som stod som spön i backen.

Det avtog tills vi var klara att ge oss iväg, men vid första fika stoppet så kunde vi ta av oss regnkläderna. Vi fikade vid en bygdegård med en välkomnande skylt på väggen och fina bord att sitta vid. Mycket gott med äkta kaffe och det ”semester traditionella” tunnbrödet med tubost. Smidigt och inget kladd.

Vi rullade på fina små vägar upp mot Tällberg. Vid Gagnef börja det regna lite mer och vi stannade till vid ett fik som även serverad mat. Passade bra då vi var lite hungriga. Typ Kina inspirerat så det blev ris, friterade räkor i sötsur sås. Mums. Vi satt oss bredvid en herre som visade sig har varit kirurg. Vad han satt kniven i hörde vi inte riktigt. Trevligt samtal blev det om vart vi var på väg och lite om hans liv efter pensionen. Efter en stund tilltog regnet och ett hojgäng kom körandes över bron. Dom passade också på att ta en bit mat medans det regnade. Ett lokalt gäng som var ute och tog en runda bara.

Vi fortsatte mätta och belåtna mot Tällberg igen. Nu var det bara 7 mil kvar ungefär. Vi klarade oss från regn resten av vägen till Tällberg. Vi kom fram till camping som ligger fint placerad alldeles bredvid Siljan. Jag sitter och skriver detta utanförtälten med c:a 50 meter ner till sjön. Vädret är toppen. Tippar på en 20 -22 grader och en svag svalkande vind. I morgon drar vi vidare mot Östersund. Mer om den resan i morgon.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

22 07 2018
joebona

Ska bli roligt att följa er resa här på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: