Dag 3 – Frösö Camping – Saxnäsgården

23 07 2018

Hoj Hoj

 

Vi lättade från Frösö i skaplig tid då vi hade rätt mycket att se och att göra. Fyllde upp med lite soppa i hojen då det skulle bli runt Stekenjokk. Innan Gäddede var vi runt Hällingsåfallet och tittade. Imponerande trots bara 43 meters fallhöjd. Vägen dit var inte fyskam heller. En grusväg, så nu blev det stortest av däcj på grus med fullt lass och skjuts. Fungerade jättebra.

Stekenjokk. Jag säger bara det. Har ni inte varit där så ta en sväng dit. Vägen dit är inte så tokig den heller. Fick nästan en liten chock då vi såg hur lite vatten det var i Stora Blåsjön. Det var lite fr två år sedan då vi var där men nu var det ännu mindre. Vi var ut och gick på en fin sandbotten som blivit. Efter sjön så svänger det uppåt. Boxern morrade på med hela lasset uppåt. Stannade uppe och tog en fika och en smörgås. 13 grader varmt och blåste rätt bra, så man började faktiskt att frysa lite efter all den värme man vant sig vid. En Affe kom glidande och vi snackade med killen som skulle till Klimpfjäll för att övernatta.

På nervägen från Stekenjokk såg vi två hojar stod längs vägen och en kille låg vid bakdäcket på den ena. Jag såg att bakdäcket var platt och vände om för att se om jag kunde vara till hjälp. Hans fru hade varit och köpt punkalagning på burk och när vi kom så pyste all lagning ut ur hålet. Jag kollade vad det var och hur stort det var. Eftersom det inte fungerade med punka spray så sa jag att vi testar med en liten annan metod. Punka lagningskittet kom till användning och efter det pumpade jag upp däcket med kompressorn till 2,9 kilo. Lagningen hade lyckats och däcket höll tätt och vi gjorde ett par norrmän lyckliga och dom kunde rulla vidare. Jag sa att han fick kolla luften med jämna mellanrum på någon mack.

Tanken var att natten skulle tillbringas i Saxnäs. När vi kom dit så såg vi att campingen hade upphört och vi rullade vidare. Vi fortsatte ända ner till Vilhelmina där vi hittade en camping och slog upp tältet. I morgon rulla vi mot Boden.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: