Dag 5 Lycksele – Boden

25 07 2018

Idag skulle vi i alla fall nå fram till Boden. Det gjorde inget med en dag extra då vädret i Nordkap skulle ligga runt 18 – 20 grader på Lördag och Söndag, men låg nu på 10 grader. Vi ska försöka tajma in så vi kommer dit i helgen. I Boden tog vi in på Vandrarhemmet. En ordentlig laddning av allt vi (läs jag) har med oss.

På morgonen i Kattisavan kom det en rejäl skur. Det blev uppehåll och solen kom fram lagom för att torka tältet innan vi packade ner det för vidare färd. När vi hade packat klart allt blev det buller och bong mot nordväst. Av molnens röresle att döma skulle åskan och regnet inte nå oss. Vi rullade iväg i första hand mot Arvidsjaur. Ett stopp vid Lappstaden fick det bli på turen idag.  Varit i Arvidsjaur förut men inte kollat in detta. Tänk om härbrena och lappkåtorna kunde tala. Vilka berättelser man skulle få höra.

Vi rullade ut igen från Arvidsjaur mot Boden vil Älvdalen. En liten mysig liten ort tycker jag. Vi fikade på det gamla vanliga. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på den men ligger i Centrum. Medans vi satt där och fikade kom Thor ännu en gång körandes med sin vagn och svingade sin hammare. Även denna gång skulle han liksom bara köra förbi. Vi skulle få checka in kockan 17:00 så vi rullade på mot Boden. Ett praktiskt stopp för att ladda prylar och att tvätta. Strax efter vi lättat från Älvsbyn så såg vi molnet med blixt och dunder i. Flashback från ett tidigare år då åskan faktiskt slog ner runt 50 meter snett framför oss. En otäck upplevelse. Hojen skakade till av tryckvågen och blåtanden i hjälmarna la av för några sekunder. Det karaktäristiska sprakandet då åskan slår ner nära glömmer man inte. Nu gick det bättre tack och lov då åskan inte var så tätt inpå oss.

Vi landade i Boden strax efter 17:00 och checkade in. Full fart med laddning och tvätt. Vi tänkte ta en natt till här men det var fulltecknat. Vi skulle behöva söla en dag till för att pricka Nordkap rätt, men tror inte det är någon risk att vi inte klarar av det.


Åtgärder

Information

2 responses

25 07 2018
Daniel Dahlgren

En fin rapport från dagen! Alltid kul att”få följa med på era resor”!

27 07 2018
Runar

Tackar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: