Dag 7 – Pajala — Solvang

27 07 2018

Hoj Hoj.

Efter en skapligt kylig natt (5 grader) så slog vi ihop lagret igen och gjorde oss redo för att åka vidare. Nu skulle vi in i Finland en sväng och sedan in i Norge.

Väg 403 ut från Pajala och in i Finland. Bytte till väg 21 och nu gick turen norrut. Här blev det riktig tråkväg. En transportsträcka för att komma in i Norge. Även en bra bit in i Norge var det tråkig väg, men som i ett nafs byttes till en härlig väg med höga berg och djupa dalar. Vägen gick sedan ner som i en canyon med höga berg på båda sidor. Dagens tur skulle innehålla ett besök på Husky Lodge. Som namnet antyder så har dom uppfödning av Husky hundar. Vi kom dit och fick veta att egentligen skull man boka besöket via webben, men han såg på våra bedjande husky-älskar-ögon och kunde inte motstå vår förfrågan. Han visade oss runt bland fullvuxna som vi fick gulla med och sedan in till dom underbara valparna. Om det någon gång blir en hund så blir det en Husky. Jag vet att dom är krävande med både motion och stimulans.

Vi rullade vidare till nattens camping ställe  som blev Solvang camping. En avstickare till Altafjorden sträcker sig in mot campingen, men på grund av torkan så finns det knappt något vatten där.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: