Dag 13 – Kiruna — Bodens Vandrarhem

2 08 2018

Hoj Hoj,

Vi vaknade upp i ett mulet Kiruna. Temperaturen hade sjunkit till 15 grader. Kändes svalt och skönt faktiskt. Vi käkade frukost och gjorde oss i ordning. Fick med oss alla grejor i ett svep ner till hojen. När vi kom ut så hade kranen öppnats och det regnade rejält. Regnet piskade asfalten i vågor. Några som vi pratat med kom också ut för att packa bilen. Hojen stod under tak så vi hade gott om tid att packa. Dom körde in deras bil också under taket. Vi surrade en del, ganska mycket faktiskt så tiden gick och regnet avtog till mer normalt regn.

Vi gav oss iväg med regnkläder på förstås. Kändes helt ok med regn efter den värmebölja vi varit med om. Fortfarande 15 grader varmt så regnkläderna skyddade både mot regn och den ”kyla” som man nu inte var van vid. Tanken var att rulla upp mot Kebne men det var 7 mil dit och det fick vara till en annan gång. Tror den kommer att vara kvar. Istället riktade vi in oss på Ishotellet i Jukkasjärvi. Strax innan Jukkasjärvi så slutade det att regna. Vi behöll ändå regnkläderna på då vi skulle in och kolla på hotellet.

Kan bara säga en sak om det. Mycket imponerande. Varje rum gav en Woow upplevelse. Varje rum hade ett tema och därefter utsmyckades det. Hur häftigt som helst. Man blev häpen minst sagt, vilka skapelser konstnärerna åstadkommit. Fick veta att under vintern så byggs ett hotell till upp och det ger om möjligt ännu ett starkare intryck.

Vi rullade vidare och nästa ort var Nattavaara. Strax efter Nattavaara by så fikade vi hos Nattavaara hembygdsförening som hade ett litet fik med lite smörgåsar och lite enklare mat. Satte fint efter turen från Jukkasjärvi. Från Nattavaara skulle den bli en spännande tur genom av vad jag läst björnrikt område. Grusväg på närmare 5 mil. Såg ingen björn däremot, men någon kanske såg oss. Mötte hela 2 bilar på dom 5 milen.

Lite spännande ändå med fullt lass och skjuts på grusväg. Hojen blir rätt tung. Skulle vara kul att väga den vid en vågstation.

I morgon fortsätter vi mot Tallbackens Camping. På väg dit ska vi se på Gammelstads Kyrkstad och Sveriges äldsta träbro. Lejonströmsbron.

Även om det är långt hem så är det med blandade känslor vi lämnar Boden i morgon för turen som nu går åt söder.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: