Dag 16 – Solbackens Camping — Rimbo

6 08 2018

Hoj Hoj,

Nu har vädret för första gången skiftat rejält. Vi han bara lätta från Solbackens camping innan molnen hopade sig och bildade ett täcke över himlen. Regnkläder på och fortsatt tur i regn. Vi hade ju kommit lite i otakt med campingställen så vi rullade förbi nästa planerade. Det blev en ganska lång bit och ju längre vi kom så ju närmare kom vi hem.

Mot all vetenskap så rullade vi ut på tråkvägen för att rulla på sista biten hem. Strax innan Rasta i Tönnebro tog det tvärstopp. Från 110 km/h ner till noll ganska fort. Det gäller att ha koll framåt, men även bakåt så bilen bakom har uppfattat läget. Hård inbromsning och ut mot högerkanten för att eventuellt glida av vägen för att undvika komma i kläm. Han/Hon hade kolla och var riktigt duktig och lämnade en stor lucka mellan sig och mig.

Vi gled sakta framåt tills vi kom till avfarten mot Rasta i Tönnebro. Där rullade vi av och tog en kopp ”kaffe” och en smörgås. Ingen bikermacka utan en med anjovis. Bilarna stod still på E4:an. Såg i appen Waze att det var bilar som fått motorstopp längre fram på två olika ställen. Vi fikade i hopp om att det skulle lätta men så var det inte. Vi tog väg 50 in mot Bollnäs. Tankade i Sunnahed. Lite snopen att det gick i så lite soppa innan pumpen slog av. Rullade på söderut via småvägar för att komma på 272:an. Min favoritväg hem från Sandviken. Vi kom på 272:an vid Holmsveden som den var mycket fin även ovanför Sandviken. Riktigt mysig väg att köra.

Kollade till på bensinmätaren och såg att den knappt rört sig. Insåg då att bensinen även var slut här. Många ställen vi kommit på där bensinen eller diesel varit slut. Har aldrig varit med om detta förut. Inte ens på små orter. Som jag skrivit tidigare var dieseln slut i hela Narvik och dom visste inte när dom skulle få tankarna fyllda igen.

Vi landade hemma igen till katternas förtjusning. Det blev fullt i sängen igen då Bebis, Gertrud och Tuss skulle bli kelade med samtidigt.

Snart är det dags igen 🙂

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: