Sigtuna Marknad anno 1912

26 08 2018

Hoj Hoj,

Ännu en dag till minnesbanken över fina dagar. Valet stod mellan Start2Ride på Gillingebanan för att testa olika hojar. Inser att jag har den hoj jag vill ha, så varför pröva någon annan? Enda alternativet skulle vara en Triumph Explorer XRT, men inte ens att tänka på som det är nu. Skulle Svenska spel blidka mig med mer än dom gjorde ikväll så skulle det vara en annan sak. Nöjd för det som trillade in i alla fall.

Istället för Gillingebanan så tog vi en sväng till Sigtuna. Jag såg att det skulle vara en marknad som gick i 1912 stil. Sanningen å säga var väl att det kanske inte var så mycket 1912 annat än några vackra damer iklädda i tidsenlig klädsel. Men vi gillar marknader och det är kul att gå runt och titta på dom hantverk som finns. Några riktigt fina såg vi. Smycken som imponerade mest och var annorlunda var dom från Unicorn Design .

Vi gick runt en bra stund i Sigtuna och hittade lite nya saker att se på hela tiden trots att vi gått där redan innan. Fina små smala gator som jag inte tänkt på alla dom gånger jag besökt Våfflan för lite mat. Små hus i lummiga trädgårdar. Riktigt idylliskt. Restaurangerna i Sigtuna hade gjort några prova på rätter för 50 kronor. Många rätter frestade, men det blev en ostkorv till slut. Lite panikartat, men det var en riktigt fin ostkorv. Normalt brukar man inte ens se osten i den men här var det rikligt med ost. En rökt nötrulle från Österby Gård fick följa med hem. Får nog bli en tur till Gårdsbutiken framöver.

Det började suga i kaffetarmen så vi gick till Tant Brun. Ett litet café med en mycket mysig uteservering. En lummig oas mitt i staden. Fylld med träd som bredde ut sina grenar över oss. Kaffet serverades vid bordet i kaffepanna. Vi var bara tvungna att fråga om det var äkta, men skenet bedrog. Om det berodde på att vi var kaffesugna eller ej så var det helt ok faktiskt. Troligen var det för att vårt intag av koffein var alldeles för lågt. Monica tog en vaniljbulle. Ni vet hur dom brukar vara. Längst in så ligger en liten klick vanilj. Här var det annorlunda. Monicas första reaktion när hon lyfte upp bullen var. Känn på bullen vad tung den är. Den var verkligen tung. En tugga och då såg vi att hela bullen var fylld med vanilj.

Efter fikat gick vi en liten sväng till innan vi gick ner till hojen. Vi gick via en smal väg.  En bit bortom vägen såg vi Mälaren glittra. Vi gick ner och satte oss en stund vid vattnet. Så mysigt. Det här är våran grej. Att lufsa runt och titta på en det ena och en det andra. Bara ta det lugnt. Som jag skrev inledningsvis så hamnade den här enkla dagen som ett guldkorn till minnesbanken.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: