Passar på

23 09 2018

Hoj Hoj,

Dagarna blir kortare och kortare. Nu gäller det att passa på när man kan. Passa på att ta en tur med hojen. Denna helg har det blivit några turer. Inte så långt men desto trevligare.

I lördags skulle vi åka och titta på när ett av barnbarnen körde motocross. Nu blev några klasser inställda så han startade tidigare än beräknat. Så pass tidigt att när vi skulle åka hemifrån så startade han. Vi skulle inte hinna dit innan han gick i mål. Jag visste att Hojgänget skull till Wenngarn och käka lunch. Jag hade tänkt åka dit efter motocrossen var klar, men nu kund vi köra dit direkt. Vi kom fram och gänget, en del i alla fall, var samlade och satt som bäst och smakade på soppor, viktigt med två p, och annat gott från menyn. Vi tog en meny också och plockade på oss allehanda godsaker.

Efter maten gick vi ner till ett loppis i närheten och kollade. Jag är ute efter en mjölkkanna. Aluminium eller rostfri. Inte så lätt att få tag på ska jag säga. Det finns nya hos Granngården i rostfritt för 4 l för 945 kronor. Dom ytterst få vi sett ute är i aluminium och rätt så skavankiga. Hittade en idag som såg ut att vara lagad i botten och det var också ett hål i locket. Enligt han som sålde den så var det legeringar som gjorde det, men jag tyckte det mer såg ut som lödningar.

Några av oss körde vidare mot Arlanda för att kolla lite landningar, men vinden låg åt fel håll så inga landningar syntes från utsiktsplatsen. Vi snackade en hel del istället och hojar och annat. Vinden hade tilltagit i styrka så ibland tog man ett steg bakåt i vinden. Rätt skapliga vindbyar. Det var dags för oss att rulla hemåt igen och se på ett par kattungar. Rullade hemåt via Lunda livs och över till Gottröra. Lagningar hela vägen med sådan där svart glänsande asfalt so ser så jäkla hal ut. Undersökte inte om den var det.

På söndagen var det lika fint väder fast lite svalare. Bara 13 grader mot gårdagens 17. Solen sken i alla fall så det var bara att ta på underställs tröjan och en t-shirt under hojjackan. Fodret har vi satt i jackorna igen. Idag åkte vi ut till Söderhall för att kolla efter mjölkkanna och tidigare har ni läst om den. Det blev alltså inget köp. Detta var sista söndagen för i år som det var bakluckeloppis i Söderhall. Efter det tog vi vägen mot Brottby för att åka till Åkersberga. Nu tog vi inte över Österåker, utan från Brottby åkte vi in mot Arken. En liten kurvig och backig väg ut mot 276:an strax söder om Åkersberga.

Vi åkte in till Åkerberga Växtförsäljning. Vi har varit där förut och fikat, så vi tänkte ta en fika nu igen. Blev tyvärr lite snorkigt bemötta av tjejen i kassan för fikat, men det övervägdes av den trevliga tjejen i blomsterdelen. Det var tydligen något sagotema bland växterna. Olika kända figurer från sagornas värld fanns utplacerade lite var stans. Rödluvan och vargen till exempel som ni ser på bilden. Andra var Mästerkatt i stövlarna, Hans & Greta och Kejsaren utan kläder. Lite kul faktiskt.

Vi fortsatte på 276:an norrut mot Ljusterö. Kom ihåg sedan tidigare att där fanns det ett loppis vid Östanå Färjeläger. Vi rullade på med mycket mötande trafik av folk som förmodligen skulle in mot Åkersberga eller fortsätta in mot Stockholm. Vi kom fram till Loppiset och gick in. Inga loppis priser på denna.  Inte vad man förväntar sig alltså. Det jag däremot såg var riktigt läckra bilmodeller i plåt med riktig tyngd. Jänkare och givetvis en Bel Air 57:a. Blev lite sugen. 300 skulle man faktiskt kunna ge för dom då dom var riktigt fina att ha som prydnad.

Vi rullade dock därifrån tomhänta. Svängde in mot Wira Bruk. Tog en avstickare in och tittade på lite hantverk. En rikigt läcker ljuskrona fanns. Många fina hantverk i form av handtag, dörrkläppen, korkar och till och med gammaldags spikar. Hantverk kostar så man får hosta upp en hel del för objekten.

En väggbonad som gav en lite ryslig känsla på något sätt. Lite Halloween stuk över den på något sätt. efter att vi kollat runt en stund så var det dags att rulla hemåt.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: