Pyssel helg

12 03 2019

Hoj Hoj,

Jag pyssel och pyssel vet jag kanske inte. Tog tag i, äntligen tycker Monica, projektet rusta kök. Vi ”fick” ju till slut alla luckor i vårt kök. Dom två sista kom någon gång i början av Januari. Redan innan dom första kom i början av December, så bestämde vi att vi skulle tapetsera om och måla köket. Tapeter, lim och färg köptes in. Ett sådant här projekt måste man liksom känna för innan man drar igång. Det fungerar inte att göra det för att man måste. Nä känslan måste finnas där.

Nu fanns den här. Började lite redan i fredags kväll att plocka rent väggar från prylar. Fortsatte tidigt på lördags morgon. Planen var att bli klar med målning och tapetsering på lördagen. Vaknade på lördagen till en solig dag. En titt på termometern och en titt på träden vittnade om att ”skenet bedrog”. Någon grad varmt och blåsigt, så det var nog ingen höjdare ändå att vara ute.

Drog igång redan vid 7 med att riva tapeter. Nu är ju dom flesta tvåspaltiga så det går ganska fort att reva dom gamla. Några tjurskalliga bitar fick man förstås kämpa lite extra med. Undviker att ånga bort då även det undre lagret släpper och kan leda till att spackling måste göras någonstans. Med spackling följer an massa extra jobb med slipdamm som sprider sig rätt bra, trots uppsamlare i slipmaskinen.

Tapetseringen blev klar strax efter klockan ett på söndagsnatten. Blev en längre paus på eftermiddagen då jag inte kände mig så pigg. Tog några vita ”karameller” och intog ryggläge ett par timmar. Sen var det bara på´t igen. Söndagen började jag tidigt med att sätta upp hållare för gardinerna och lite hyllor. Sist men inte minst kom mina nytagna kort kort upp.

Nu har det gått några veckor efter tapetseringen. Tiden rullar på. Mycket tid går åt till fotografering och redigering vilket är mycket kul. Måste ta tag i semesterturen också, men det blir en mycket kortare variant i år. Dags för hoj-service igen, men denna gång göra jag den själv. Besiktning ska det också bli innan utgången av Maj. Får väl hitta ett lämpligt drop-in någonstans. Kanske Avesta igen?

Ha de.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: