Malmamarknad i Malmköping

26 05 2019

Hoj Hoj,

Vi besökte även årets upplaga av Malmamarknaden. Det blev med bil dit även denna gång då vi var fler och vädret inte inbjöd till någon hojtur. Fick lite nog av regn på väg hem efter sommarfesten i fredags. Regnet öste ner dom sista 1,5 milen. Vatten stod kvar på vägen då vi inte likt tyskarna lyckas med avrinning av vatten från vägen. Undvek dom största vattensamlingarna som fanns i dom två bilspår som bildats. Hastigheten fick förstås anpassas till väderleken.

Med detta i minne så var ett av skälen till att ta bilen. Molnen hängde tungt över Tomtebovägen. Ju närmare vi kom Malmköping så ljusnade molnen och man kunde stundvis skymta en blå himmel. Tänk att den alltid finns där bakom ändå. Väl framme så tyckte jag inte att det var lika mycket folk sen sist. Det gjorde inget då vi slapp trängas alltför mycket. Det fanns lite av varje att köpa, men jag var ute efter hjortronsylt. Räcker med en mindre burk då jag är den ända som tycker om denna gudomliga sylt. Lite skadad numera så kollade jag kolhydraterna och till min förvåning så var det 38%. Trodde det skulle vara betydligt mer.

Som vanligt när det är marknad får man kolla upp vart det billigaste finns av det man tänkte köpa. Hittade ett ställe med sylt från Hälsingland, närmare bestämt från Gnarp. Helt ok smak så vad var det att fundera över? Brukar äta hjortronsylt till mina friterade Camembert. Så gott. Funkar även utmärkt till gammaldags vaniljglass och till det ska hjortronsylten vara varm. Nu ser jag hur ni sitter där och dreglar.

Jennifer, Hugo och Dennis var med också. Hugo körde i 180 i vanlig ordning tills han hittade en fontän. Du höll hans sig lugn och betraktade vattnet med stor beundran. Jag var imponerad att han inte ramlade i. Några vågade försök att ta upp ett blad i fontänen och starkt framåtlutad, men han grejade det. Inget ofrivilligt och och vi sa att inget frivilligt heller skulle förekomma. Vatten är magiskt. Så lockande för både gammal och ung. Vi drar oss liksom till vattnet som om vi söker efter ett vattenhål.

Det fanns en hoppborg som var det första Hugo såg då vi kom fram. Den skulle givetvis prövas och det absolut med detsamma, men vi lyckades att stoppa det så vi fick gå runt lite först. Hoppborgen var väl sådär intressant när han väl fick pröva. Det fanns även en mindre variant av ”koppen”. Den måste ju prövas och den fick även Jennifer åka med i helt gratis. Karuseller roar även gammal som ung som ni ser.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: