Stockholm 2019-07-07

12 07 2019

Hoj Hoj,

Ja man är inte riktigt klok som åker in till Stockholm en ledig dag, eller?

Nu skulle vi ju in och titta på NEXUSBALL Rally som startade från Norrbro. Vi åkte kommunalt in trots att det såg ut att bli uppehåll. Vi skulle ju vandra runt lite efter vi hade sett på bilarna också så då var det skönt med vanlig klädsel.

Några bilar stod på Norrbro när vi kom fram. Med rullade in. Några Ferrari, Lamborghini, Porschar och lite annat. Alla var folierade med NEXUSBALL rally och en del riktigt snygga motiv. När vi tittat ett tag på bilarna så började jag se på stämningen i övrigt. Jösses, säger jag bara. Innanför området var det klubben för inbördes beundrar. Alla var kungar och rörde sig som dom ägde världen. Effter en stund pallade jag inte mer av det och vi var tvugna att gå och ta en fika.

Vi gick upp till slottet och tog en fika. Danne ringde och vi sa att vi var där och strax efter kom han upp också. Vi snackade lite om tillställningen nere på bron en stund och sedan tog vi tjuren vid hornen igen och gick ner. Starten skull snart gå så då fick vi i alla fall lyssna på dom. Dom rullade förbi och några varvade hej vilt. Det smattrade bland huskropparna. Ett gällt ljud kom ifrån många V10 motorer. Några nummer plåtar plockades bort i fram på bilarna. Dom kanske var rätt att dom skulle tappa dom. Vad vet jag?

När vi sett ett antal av dom så knallade vi vidare och jag såg Nationalmuseum. Där har vi inte varit så det passade väl bra en sån här dag på byn. Sagt och gjort. Vi lufsade på ner dit. Vi passerade Stallgatan och det var en fin väg att bränna på med bilarna. Det blev ju ett naturligt stopp vid övergångsstället och sedan var det järnet därifrån. Vi kom fram till Naturhistoriska museet och gick in. Mycket fint fans att se på. Som denna skulptur till exempel av en flicka. Många fina statyer fanns det och andra fina föremål. Vi blev nog kvar där någon timme eller säkert två.

Nu blev vi lite hungriga så vad skulle passa bättre än en tunnbrödsrulle. Vi gick ner mot Nybroplan och tog sikte på Nybrogrillen. Läste på skylten med priserna och såg att en tunnbrödsrulle skulle kosta 98 kronor. Ingen tunnbrödsrulle är värd 98 kronor, så jag påpekade det och sedan gick vi därifrån. Vi tog bussen som stod inne upp till Kungsträdgården.

Vid Kungsträdgården finns en korvkiosk med ett betydligt bättre pris. 60 kronor för en vanlig tunnbrödsrulle. Gott mos är det också. Får erkänna att jag varit där några gånger på mina promenader runt Kungsan. Slå sig ner på en bänk och spana in flanörerna som passerar och äta sin tunnbrödsrulle. Avkoppling i vardagen. Sitter fint en vacker dag. Vi började så smått dra oss hemåt då det började stängas här och var. Dom vill väl få kväller dom också och jag missunnar dom inte. Vi tog en sväng in på turistcentret, turister som vi var denna dag.

En urgullig boxer lekte lite titt-ut med oss. Tittade fram och försvann. Kom snart fram igen. Lyckades få ett fint kort på honom/henne. Vägra säga eller skriva det andra ordet. Sen tog vi T-banan till Tekniska och bussen hem igen.

Det blev en underbar dag som vi tog som den kom.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: