Tiden går fort

19 01 2020

Hoj Hoj,

Ja tiden går fort. Fort som aldrig förr. Snart 3 månader sedan Livet 2.0 började. Inga problem med att fylla dagarna. Mycket fotografering har det förstås blivit och nu har jag börja komma igång med lite promenader också. Nu har ju vädret var från skalan skapligt till bra. Ger mig inte ut och går när det regnar eller är överhängande risk för det. Nikon är lite kinkig med regn. Gillar inte det. Han vill ju absolut följa mig vart jag än går. Om jag inte skulle ha kameran med, så nog fasen skulle det dyka upp något riktigt ovanligt eller speciellt och då har jag ju missat det.

Hunnit med en hel del med familjen också. Vi var ut till Näset och grillade korv. Normalt sett är det en mycket fin promenad ut dit, men hösten regnande har gjort att det blivit så enormt lerigt. Halva rundan är helt ok, men den andra halvan där skogsmaskiner röjt efter Alfrida är bedrövlig. Hoppas den torkar upp snart för det är en mycket fin promenad slinga. Fler och fler har börjat upptäcka den. Vet inte om det beror på min ”reklam” för den på Facebook i en lokal grupp.

Det första jag sa till Hugo när vi kom fram var att inga vinterbad denna gång som det blev förra året. Det gick bra i typ 45 minuter, sen blev det en dykning ner i vattnet. Vi var ändå klara med grillningen och ätit oss mätta så vi kunde vandra hemåt. Nu tog vi den andra halvan som var betydligt mer lerig än första.

Nellie fastnade på bild också förstås. Min lilla mannekäng. Hon är så härlig när man fotograferar henne. Hon ställer sig som dom stora modellerna gör och böjer ett ben så hon står på främre delen av foten och gärna lite snett mot kameran. Här satt hon på bänken och ville absolut inte fotograferas, men man måste ju vara lite svårfångad. Hon hade förstås absolut inget emot att bli fotograferad ännu en gång.

Vi hade kommit fram till våra bilar igen vissa leriga upp till midjan, men vi var förberedda så galonisarna var på. Bara skala av ett lager med kläder och hoppa in i bilen.

Några promenadrundor i Rimbo har det blivit och konstigt nog så ser man lite nytt gång på gång. Tror det ibland har att göra med ljuset som gör att man ser saker man inte sett förut på grund av att dom är belysta på ett speciellt sätt eller lämnar skuggar efter sig. Kul är det i alla fall att gå runt och fota lite här och där. Ibland gör sig fotot inget när man kommer hem. Blev annan effekt när man var där och såg det som var runt omkring. Det är det som är en del av utmaningen med att fotografera. Få bilden man tar, så intressant och berättande i sig för att göra betraktaren nyfiken.

Jag fick ett tips av Helén Nyberg på Coop att om jag inte varit ner till ridhuset och stallet skulle jag ta mig dit med kameran. La ut en blänkare i den lokala facebook gruppen och fick veta att idag var det hästhoppning där. Alltså ett perfekt tillfälle att fota då jag gillar liv och rörelse i mina bilder. Kunde väl inte önska sig så mycket mer liv och rörelse än detta. Ut till bilen och ner till stallet. Aldrig varit där förut så jag hade ingen aning om vart man gick in till ridhuset. Såg en dörr med se den var låst. Sen såg jag en dörr som verkade helt logiskt rätt och det stämde. Hästar är vackra, men jag har definitivt lättare att tygla andra hästar.

Därinne pågick hoppningen för fullt. Ville ju få lite fart i bilderna och det var inte så ljust för kameran så en ganska hög ISO och en hög bländare gjorde att jag fick lite längre slutartider utan att för den skull få dom suddig på grund av skakningar. Det gäller bara att följa ryttaren med kameran. Lyckades rätt bra tycker jag. Tog runt 127 kort och 55 gick igenom min censur.

Så fint med digital kamera. Bara att kolla inställnigarna och få bästa fokus sen är det bara att skjuta en serie av 5 bilder kanske man kan spara 1. Nästa gång var det tävling den 2 Februari. Kanske är där då också, vem vet?

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: