Nifsta Motorträffar

7 05 2020

Hoj Hoj,

Efter en hojtur in till Lelles för inköp av olja och filter till hojen jag ska serva, så var vi ut till Nifsta Motorträffar. Så klart vi är där på premiären. Skapligt många fordon och en del nya Hot Rod som jag inte sett förut.

Olja och filter fanns hemma hos Lelles men inte luftfiltren. Ringde till Din MC i Sollentuna och hörde mig för om luftfilter till 1400:an. Dom hade hemma så jag bad dom lägga undan till mig. Hämtar dom imorgon så sen kan jag köra igång med servicen. Hyfsat varmt med 13-14 grader var det då vi åkte in till Uppsala. Med Livet 2.0 kan man åk mitt i veckan eller passa på när vädret tillåter. Inte låst till helger eller kvällar. Därför är man inte så desperat längre. Är det inte sol och varmt idag kan jag ta en tur kanske imorgon. Det var väldigt lugnt på Lelles. En till var där och köpte lite delar till en hoj. Man tänker inte på att det är en vanlig arbetsdag för övriga, så det kan ju inte vara några mängder där. Ner med 5 liter olja och filter i packväskan och vidare till Gränby Staden för uträtta ärenden. Sedan till Lidl för att kolla efter nästa beställning, men den fanns inte. Finns nog bara i Norrtälje. Ja man är lite springschas i dessa tider. Styrde hemåt igen.

Lämnade ifrån oss beställningen och åkte ut till Nifsta där det var premiär kväll för Nifsta Motorträffar. Vi var där strax efter 16. Inte så många när vi kom, men det rullade in bilar och hojar vartefter. Sakta men säkert så fylldes det på, men inte var det som en premiär när det är normalt läge i världen. Många fina ”dollargrin” fanns det att vila ögonen på. En Cheva Impala med karakteristiska vingarna i aktern på ”skeppet”. När jag gick i lågstadiet så en taxichaufför på Rimbo Taxi en sådan. Man åkte kungligt i den då den även gick som skolskjuts. Gungade, nästan flöt fram på vägen. En svart Cheva var det som han ägde. Dörrarna kändes som pansardörrar då man var liten och späd.

Beträffande hojar så var det en del av dom också. Ett fåtal, kanske inte mer än 4 st inklusive min som var i rätt segment, så att säga. Rätt för mig alltså. Smaken är ju som baken och det är väl tur det. Skulle vara tråkigt annars. Bland bilar så fanns det några som stack ut i mängden och då tänker jag framför allt på min drömbil. Chevrolet Bel Air ´57. Skulle jag äga någon Amerikanare så är det just en sådan. Inte så överdrivet vräkigt stor. Rätt svenskt lagom tycker jag. Skulle man bli sådär onödigt rik så skulle jag definitivt skaffa en och en Triumph Tiger XRT förstås.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: