Semester

6 06 2020

Hoj Hoj,

Ja idag åkte vi norröver. Äntligen norrut igen, men den gång med en något konstig känsla. Hojen fick nämligen vara hemma och Fabbe är ute på äventyr. Kändes faktiskt fel på något sätt. Hur kan nu det komma sig undrar ni att det blev Fabbe? Jo det är så att i dom norra delarna är det fortfarande skapligt kyligt. Om jag säger att på måndag kommer det att snöa vid Stekenjokk när vi kommer att passera. Då förstår ni varför.

Vi åkte iväg runt 09:30 mot första målet som var Leksand. Erik som hade Sveriges första vandrarhem har lagt ner verksamheten och vet inte om någon tagit över. Det var lite speciellt där. Familjärt på något sätt. Erik till exempel ringde mig och frågade när vi skulle komma upp. Inte många vandrarhem som gör det. Erik och personalen släppte allt för händerna och kom ut och hälsade oss välkomna då vi kom på hojen. Ville heller inte att vi skulle fortsätta dagen efter utan stanna längre.

Passerade Insjön och passerade är helt fel ord. Insjön passerar man inte. Man stannar alltid vid Clas Ohlson. Ett allvarligt fel har begåtts annars. Här snackar vi fyndlåda eller rättare sagt fyndbutik. En hel stor butik med utgående eller återlämnade varor. Här kan man göra lite kap.

Nu prövade vi istället Leksands Folkhögskola som bedriver vandrarhem under sommaren. Ett helt ok boende, så nu vet vi det och kan återkomma hit. Dusch på rummet. Helt perfekt. Det ligger en bit utanför själva centrum, men en gångväg finns ner till centrum och det tar c:a 5 minuter att gå. Nu skulle vi utforska lite mer i Leksand och handla så det blev bilen ner. Tog en matbit på korvmojen som vi brukar göra och sedan tog vi en promenad i Leksand

På bron tog jag denna bild under våran promenad. Behöver jag säga att vädret var toppen i Leksand. På väg hit strax för Romme så öppnade sig formligen himlen och regnet vräkte ner. Max 50 km/h gick det att köra för sikten var minimal. Vi tog sedan bilen och utforskade den Japanska trädgården, men det var lite för tidigt för att se någon blomsterprakt. Därefter tog vi och gick igenom Hembygdsgårdarna innan vi vände tillbaka till Vandrarhemmet igen.

Imorgon åker vi mot Östersund och då blir det uppdatering därifrån.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: