Semester dag 2

7 06 2020

Hoj Hoj,

Vi vaknade utvilade på Folkhögskolan i Leksand. Solen kämpade sig igenom molntäcket som spruckit upp här och var. Till slut blev det mer sol än moln.

Vi rullade ut från Leksand med grillen mot Östersund, till skillnad mot varselljusen i vanliga fall. Bara en liten bit utanför Leksand tänkte en Bambi ändra våra planer för dagen och kanske resten av turen. Skickade foten på bromsen och klossarna sköt ut mot skivorna och hejade Fabbe. Trots att här uppe är det c:a 30 meter fritt mellan väg och vegetation så dök Bambi upp snabbt. Hade det varit i våra breddgrader så hade nog Bambi haft sin sista måltid. Bilen som låg bakom lyckades också bromsa tack och lov. Efter detta låg han mycket längre bakom mig mot vad han gjort tidigare. Tyvärr var minnet kort för honom så efter bara några kilometer så låg han och nosade i rumpan igen.

Från och till så regnade det ganska mycket så dagen blev fattig på kort. Vi passerade Älvros och där såg jag den kyrka som vi sett under tidigare resor. En fantastiskt fin kyrka. Tyvärr kunde vi inte besöka den invändigt då den var låst så vi fick nöja oss med se den från utsidan. Brukar spana in lite kyrkor då vi är ute och åker och kommer vi in tänder vi ljus för våra nära och kära som lämnat oss.

Till skillnad från 8000 på Sergels torg så har vi bara sett 2 boenden på vandrarhemmen och inte i samma hus. Sköter man det bara snyggt och spritar sig och håller avstånd så fungerar det. Vi har sett norska bilar och tyska bilar och dom får resa in i Sverige utan rekommendationer som det är. Inte restriktioner. Social distansering även med bilparkeringarna.

Ha de!

 

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: