En liten runda

30 07 2020

Hoj Hoj,

En övningskörnings elev som jag har, frågade mig om vi skulle åka till Bro och äta en berömd tunnbrödsrulle på Brogrillen. Det kunde man ju inte motstå. Den har blivit utnämnd till en av dom 10 främsta där det serveras med kvalité och omtanke. Det blev en Videgårds Rulle. 2 grillade kabanoss, hemlagat mos, rostad lök, rödlök, sallad, stark senap och en 33 cl läsk. Den blev jag riktigt mätt på. Orkade till och med inte sista biten av den.

Vi tog lite krokiga vägar till Bro. E vägar är No, No. Runt 20 grader och sol. Ett härligt hojväder med andra ord. Framme så beställde vi Videgårds Rulle.  Måste testas tyckte vi. Inne i kiosken i taket satt det banderoller från all världens fotbollslag. En imponerande samling alltså. Proppmätta fortsatte vi till Bålsta för att få en kopp kaffe på maten. Tyvärr inget äkta kaffe, men det fick gå ändå. Det var kul att träffas igen. Det var ett bra tag sedan sist. Tiden gick och vi skulle besöka en bilverkstad i Bålsta och hälsa på en kompis till Danne (eleven). Vi rullade ut mot verkstaden. Fint väder ännu, men hotfulla moln började synas. Framme vid verkstaden såg vi en röd lapp på dörren där det stod att dom hade semesterstängt. Då var det bara att sikta mot Rimbo igen.

Lite ont om tid fick vi så nu blev det närmaste vägen över Knivsta hem igen. Vi kom ut på 269 mot Erikssund. Näst intill kolsvarat moln rakt framför oss. Vi svänger ju österut snart så vi klara oss nog, tänkte jag. Tog av mot Erikssund och nu såg det bättre ut framför oss igen, men efter att vi svängt ut på 263:an mot Vassunda och Knivsta så såg molnen än mer hotfulla ut. Kollade in mötande bilar som jag brukar göra för att avgöra om regnkläderna ska sättas på. Nu spelade det ingen roll för jag hade inga med mig. Körde igenom Knivsta med dom hotfulla molnen runt klockan 11 om ni förstår vad jag menar. Snart skulle vi ut på 77:an och köra lite mer rakt österut. och få molnen klockan 9 vilket kändes bättre.

Vi passerade Östuna och strax därefter var det vattenpölar på vägen. OK tänkte jag här har det regnat så ännu en gång tändes hoppet om att slippa regnet. Hoppets låga släcktes väl någon kilometer senare vid Blåvingen. Då hade vi redan mött några bilar med vindrutetorkarna på. Ett tvärsäkert tecken på att det regnar längre fram. Slog inte fel denna gång heller. Det började regna. Ibland lite kraftigare för att sedan avta och sedan öka igen. Nu måste jag bara gnälla lite på BMW´s kläder. Med 20 grader varmt så funderar jag vilken normalt funtat människa har då fodret kvar i jackan? Bara någon klädtillverkare på BMW tydligen. Det är nämligen skyddet för att inte bli dränkt av 3 minuters regn. Helt sjukt att låta ytterplagget släppa igenom regn för att stoppas mot fodret. Hål i hela huvudet. Nä tacka vet jag Lindstrands kläder. Dom höll tätt och det fanns även vädringsfunktioner på dom.  Nu har jag spytt galla färdigt. Andas, Andas…..

På söndag sätter jag upp mina foton på min första utställning nere vid ICA i Rimbo. Det ska bli mycket spännande. Foton ifrån Rimbo, Norrtälje och Grisslehamn. Har ni möjlighet så ta en sväng in och passa på att ta en fika i caféet medans ni kollar in mina foton. Lite senare i höst kommer en utställning till på Café Chocolate i Rimbo Centrum.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: