Svenska Flaggans Dag 2021

7 06 2021

Hoj Hoj,

Då var det den Svenska Flaggans Dag igen. en stor dag inte bara för att det är det utan även för att Vildmarksvägen öppnas. Vi passade på igen att resa norrut för att köra vägen och en stunds avkoppling. I år lär det inte vara lika mycket snö som förra året, då det var c:a 2,5 meter snö på sidorna av vägen. Lite över 7 meter när snöröjningen satte igång en månad tidigare.

Resan upp till Mora gick smidigt, med några fikaraster och fotograferings stopp. Vi kom framtill Åmåsängsgårdens Camping. Vi har en skapligt stor stuga och blev uppgraderade till denna. En fin camping som var större än jag först trodde vid första anblicken. Vi såg inte en människa igår, men några till har kommit, fast stugorna runt oss är tomma. En kopp kaffe sitter aldrig fel när man installerat sig.

Detta ligger en rätt skaplig bit utanför Mora så vi tog en sväng in till Mora. Vi tog en bit mat på en Kina restaurang och killen där vars farbror startade restaurangen för 40 år sedan, var mycket fotointresserad. Han fotade allt möjligt med sin mobil, men vill steppa upp till en systemkamera. Kände att nu var det jag som var som Pandoras box och tips och funderingar bara vällde ur mig. Kul att kunna bidra med något i alla fall och hoppas han fick lite att ta med sig. Mycket god var maten i alla fall, när jag väl släppte iväg han för att hämta den 🙂

Sitter ute på den lilla altanen och skriver. Solen börjar leta sig fram genom molnen som tätnat lite under den tid jag suttit här. En kopp äkta kaffe kokat på gasolköket igår kväll från termosen satt fint. Snart en dusch och urstädning av huset så drar vi vidare mot Östersund. Vi gillar att komma iväg i skaplig tid för att kunna göra stopp på sådant vi ser längs vägen. När vi sedan kommer fram till destinationen för dagen så är allt fortfarande är öppet.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: