2021-06-07 Östersund.

8 06 2021

Hoj Hoj,
Nu har vi kommit till Östersund. Resan gick som vanligt bra med en hel del ”strandhugg” som vanligt då vi är ute och åker. AC´n fick jobba hela vägen. 26 grader varmt ända upp till Östersund.

Vi passerade området där branden var 2018 vid Kårböle. c:a 10 000 hektar skog gick upp i rök. Branden vid Västmanland ödelade ungefär 13 100 hektar. Såg som vanligt bra mycket mer ut när man verkligen fick se hur mycket det var. Då, 2018, var vi på väg med hoj upp till Nordkap och skulle köra vägen förbi Körböle, men fick förstås ta annan väg. Vi kände röken från branden då vi kom i närheten av Kårböle.

Vi passade på att besöka koboltgruvan i Loos och tog en guidad tur ner i gruvan. Vilket enormt jobb dom gjorde för att utvinna kobolt ut gruvan. Kobolten låg som i en smal åder i berget och mänder och åter mängder berg fick forslas ut för att komma åte det man egentligen var ute efter. Dynamit användes under senare delen av brytningen och innan eldade man i berget för att spräcka det. Tänk att bara bära ner all ved för att sedan elda i berget. Som ljus användes smala trästycken som man höll i munnen och eldade på båda sidor. Därav sägs uttrycket ”hett om öronen” komma.

Vi installerade oss på Hotell Linden i Östersund. Tog en promenad på ”byn” och åt på en Indisk restaurang som vi gästat för två år sedan och en gång innan det också. efter det tog vi en promenad ner till hamnen. Frågade några tjejer om dom ville vara ”modeller” mot att dom fick korten jag tog på dom och dom lyste upp glada för att bli fotograferade. Det gäller att marknadsföra sig .)

Nere i hamnen fanns det en mycket fin staty – Far och Son – som jag fångade med solen bakom. Blev riktigt bra tycker jag själv i alla fall. Nu blir det en dusch och sedan hotell frukost och sen fortsätter vi mot Vildmarksvägen och Stekenjokk.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: