Årets första mjölk-letar-tur.

19 06 2021

Hoj Hoj,

Igår kväll (18/6 -21) blev det årets första, långt ifrån sista, mjölk-letar-tur. Det gäller ju att hitta dom där 3 dl förpackningarna. Platsen att hitta dom är även den speciell. Mjölken är så mycket vitare norr om Dalälven.

Jag åkte hemifrån vid 18 tiden. Varselljusen riktade mot norr. Siktet inställt på Gävle. Tänkte ta en runda Gävle – Sandviken – Österfärnebo – Gysinge – Östervåla – Uppsala – Rimbo. En liten sväng på 37 mil brukar sitta fint. När jag kom till Avtagsvägen mot Östhammar såg jag moln som tornade upp sig norrut och med tanke på att det var 30 grader varmt så har jag ju inte fodret i hojjackan, som enligt BMW är det rätt sättet att stoppa regn. Helt vansinnigt enligt mig. Regn ska stoppas på utsidan. Punkt slut.

Jag fortsatte lite till norrut men vid avfarten till Öregrund tog jag beslutet att försöka hitta, kanske inte så riktigt vitt, men en 3 dl mjölk i Öregrund. Många gula T-shirts på dom restauranger/barer som var öppna och en hel del gående. Kanske på väg från eller till nämnda restauranger. Knappade in Coop i navigatorn och fick en riktning. Väl framme så stängde butiken kl 19, så det var tji mjölk. Skam den som ger sig.

Körde mot Östhammar över Kavarö. En roligare väg att ta sig till Östhammar på än 76:an. Rullade in i Ö-hammar och knappade in ICA. Fick träff och rullade vidare mot ICA. Öppet till 21 och nu var klockan typ kvart i åtta. In och latade runt bland mjölk produkterna och där stod den. 3 dl förpackningen med E-KO mjölk. Lite onödigt att skriva att det E ko – mjölk 🙂

Några killar stod och beundrade hojen när jag kom ut. En av dom frågade om det var en polis mc. Han tyckte det såg ut så på grund av några reflexer på topboxen. Han är inte den enda som tror det och det syns på dom bilar som smyger upp i arslet för att sedan hålla sig på ett mer acceptabelt avstånd. Effektivt är det i alla fall då jag har en vit hjälm på det också. Det började suga lite i tarmen efter något att sätta tänderna i och jag vet att i Östhammar finns det en Sibylla. Varit där flera gånger. Ett tryck på knappen och boxern ruskade igång. I med ettan och iväg mot korvmojen.

Det blev en Sibylla meal med 2 grillade och mos. Nu fick smaklökarna nåt att hångla med vill jag lova. Skickade signalerna upp till hjärnan som mottog budskapet med välbehag. Mätt och belåten var det bara att vända hemåt med mjölken. Tempen låg fortfarande på närmare 30 grader då jag lättade från grillen. Sakta, sakta så sjönk den ner till mer behagliga 24 grader ju närmare Rimbo jag kom.

En mycket fin himmel såg jag, men kunde inte där skicka ut klossarna mot bromsskivan, utan fick rulla på en bit till. Det mesta av den fina himlen hade förstås försvunnit, men lite fick jag i alla fall med av den.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: