Längtar upp…

8 09 2021

Hoj Hoj,

Jag såg en fantastisk film med otroligt vackra vyer från Stekenjokk och med en fin låt . Fick sådant sug att åka uppåt till dom rätta breddgraderna. Åker ner till Italien och tar sats i slutet av september för att komma uppåt i Sverige.

Något konstigt drar i mig, som gör att jag måste bara åka uppåt. Så känner vi båda två. Tänkte fota lite höstbilder vid Flatruet och områdena runt i kring. Vi var ju till Stekenjokk i början av Juni när vägen åter öppnades efter vintern. Inte alls lika mycket snö som 2020 då vi hade 2,5 meter snö längs vägen på högsta punkten. En märklig känsla. Har ni möjlighet så åk upp. Vägen öppnar varje år den 6 Juni, men kom dit några dagar efter. Hur mycket folk som helst annars och långa köer. Vi brukar vara där den 8 Juni och då är det inte så många. Inga köer alls.

Sveriges högst belägna landsväg går mellan Mittådalen och Ljungdalen, 975 meter över havet. Du kan köra rakt upp på kalfjället och stanna där det passar. Vidsträckt landskap. Helt utan träd då trädgränsen passerats. Mycket ren brukar det finnas där. Vi brukar stanna till vid högsta punkten som är utmärkt med en stor sten som Ljungdalens Byamän reste. Vägen invigdes den 7 Juli 1938. Den sista biten upp är spikrak. Bara uppför och uppför. Sen är man där. Vi åkte upp från Funäsdalen och ner vid Ljungdalen. Förbi Storsjön och ut mot Åsarna.

Det blir Micke som får ta oss dit. Fotoutrustningen kommer att vara med och då fungerar det inte med hoj. Hemma från Italien den 27 och dagen efter åker vi upp mot Flatruet. Kommer nog bli lite kämpigt, men det ska gå.

Nedan kommer länken till filmen av Stekenjokk.se Kolla på den så förstår ni nog.
https://www.instagram.com/tv/CTg4S2JIwTo/?utm_source=ig_web_copy_link

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

8 09 2021
joebona

Härligt.

8 09 2021
Runar

Ja det ska bli härligt att komma upp igen. Hoppas det går bra efter 200 milen från Italien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: