Hösten gör entré.

19 10 2021

Hoj Hoj,

Nu har hösten verkligen gjort entré. Så gott som alla löv har dalat ner till marken på gården. Frostiga nätter påskyndar processen med löven.

Snart kommer en färgfattig tid. Löven har fallit. Träden är nakna. Inga blommor syns. Naturen går i dvala. Sparlåga. Återhämtar sig. En mörk tid. Mörk morgon och tidigt mörka kvällar. Snart kommer Kung Bore och ruskar tag i oss. Ser fram emot lite frostiga träd i tidigt morgonljus. Då ska jag vara där med kameran. Så fint när träden blir frostklädda. Även en kväll med frostiga träd i skenet av gatlyktorna är riktigt fint.

Jag var in till Norrtälje idag och gick runt med kameran. Innan klockan 10, då affärerna öppnar, var det riktigt lugnt inte många alls ute. Trots framplockad vinterjacka kändes det efter en stund lite kyligt. Som vanligt när tempen sjunker innan man vänjer sig. Jag gick en runda längs ån. Med ”fotoblicken” på, som alltid är på, hittar man ett och annat att fotografera. Mycket gulnande löv blir det på hösten. Till slut gäller det att hitta dom där lite speciella som dessa till höger som vägrade inse fakta och släppa taget. Det finns alltid de som hänger kvar lite längre.

När mötet för Monica var klart åkte vi till Norrtäljes bästa fik. Café Hörnan. 109 år i år. Många koppar kaffe har man tagit där genom åren. Håltimmar på Rodenskolan tillbringades där med en kopp kaffe och någon ”dammsugare” och en kär vän på den tiden.

Det är dags att ta en tripp in till Stora Människobyn igen för lite fotografering. Det var länge sedan nu. Det var i Juni som Palle och jag gjorde Stora Människobyn och gick runt och fotade.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: