Vart tar tiden vägen?

1 11 2021

Hoj Hoj,

Inledningen börjar kanske bli lite inaktuell, då hojåkandet minskat drastiskt. Tror jag blivit lite för bekväm och sedan har ju mycket av fotoutrustning varit med. Till sommar ska det bli ändring på det. Vid vissa tillfällen har stativet plockats fram, men det blir väl så att när det inte är med skulle det behövas. Vid norrlands turerna har det använts för fotostacking, (fotostacking= ett flertal foton tas med olika fokus punkter och sammanställs sedan som ett foto), då stativ är ett måste. Likväl som man fotar med långa slutartider för att undvika oskärpa på grund av dom små rörelser man gör. Ska under vinter se över möjligheten att hitta ett så litet stativ som möjligt utan att för den skull få något rackel. Det måste ju ändå vara stabilt annars är det inte stor nytta med det. Det är väl som vanligt en prisfråga.

Det har blivit en hel del små utflykter i närområdet och i Stockholm. På hemmaplan prövade jag, Jennifer och Hugo på det här med frisbeegolf. Som vanligt med alla sporter så finns det ju olika nivåer. Dom som går in för det lite mer, eller ganska mycket mer, än vad vi gjorde har ju 3 olika frisbee. Vi körde med en inköpt på Lekia. Dom som nördat ner sig har 4 stycken. Putt/Approach, midrange, fairway driver och slutligen distance driver. Visst gör dom skillnad för dom som är duktiga, men knappast för gemene man. Nu menar jag inte man som i man om ni förstår vad jag menar :). Det var i alla fall kul. Jag minns när man var barn och kastade med plastlock som var till Gevalia burkarna. Det var en mycket tidig form av frisbeegolf.

Ett utflyktsmål var Gillberga gryte En grotta bland många där. Många tror jag är helt vattenfylda. Det ska tydligen finna 500 meter långa gångar. En kommer man in i. Öppningen är några meter ovanför marken och sedan har man en relativt trång gång runt 5 meter innan man kommer in i en 8 meter hög och 10 meter lång och 4 meter bred sal. Man kan ta sig ut därifrån en annan väg än man kom in men som ni ser var det väldigt trångt. Inget egentligen för 65+ , men jag kom i alla fall ut. Även om jag var helt slut efter strapatsen. Oömma kläder, pannlampa / ficklampa bra skor som inte är hala på blöta berg är det man ska tänka om man tänker bege sig dit. Ryktet säger att grottan användes som gömställe under ryssarnas härjningar i skärgården 1719. Rövare skall också ha haft sitt tillhåll här.

Hösten har förstås inbjudit till svampplockning också. Nytt ställe med trattkantareller hittade vi. Återkommer nästa år igen. Det fanns en hel del att plocka och jag och Monica var dit dagen efter och plockade lika mycket till. När det ser ut som på bilden till höger då vet man att det är ett bra ställe. Man sätter sig ner och ser massor av svamp runt omkring. Bara att sätta sig tillrätta och fylla påsen. ett år hade vi ett ställe där vi kunde fyll flera ICA kassar med trattisar. Ett jäkla jobb att ta reda på bara. Jag försöker redan i skogen rensa så mycket jag kan. Det blir så pass mycket lättare när man kommer hem och såklart mycket fortare går det att få ner dom i stekpannan och avnjuta den första mackan.

Hösten kom. Lövträden började gulna. Vad jag tänkte på i år var att det fanns inte den där variationen med färg som det annars varit. Allt från ännu gröna till röda och sedan gula löv. Ett träd som jag såg förra året hade alla dessa färger. Nu blev det bara gult på en gång. Snart kommer en färglös tid innan första snön kommer och förhoppningsvis frosten på träden. Så fint med frostiga björkar. Såg denna Yellow Brick Road när jag var på väg upp till Gillberga gyte. Tänkte att det måste jag fota på hemvägen. Så fick det förstås bli.

Lite lek i den upprustade Skarsjöparken fick det förstår bli. Vi kokade kaffe och tog med korv och korv bröd och fikade och grillade korv och ungarna fick leka av sig. Här är Wilma i full fart på på kickboard banan. Koncentrationen är hög för att klara av svängarna och guppen. Parken är flitigt använd med 4 stycken grillplatser och björkved. Tak över två av grillplatserna. Riktigt fint har det blivit. 2 basketboll banor. En för dom lite mindre med lägre korgar och en med normal höjd. Frisbeegolf bana i anslutning till parken.

Promenader både i Rimbo och Norrtälje. I Rimbo blir det ju lite då och då, men inte så ofta i Norrälje. En dag var jag in till Norrtälje och gick runt lite. Har väl i stort sett varit överallt men några givna foton brukar det ändå bli. s/s Norrtelje är väl ett sådant. Man går längs med ån och till slut är man nere vid båten.

Vi tog också en sväng in till Stockholm. Sist jag var där var i Juni med Palle då vi gick runt och fotograferade. En mycket trevlig dag som försvann i ett nafs. Lite blomsterprakt fanns det ännu kvar i Kungsträdgården. Fångade dess med slottet i bakgrunden med bokeh effekt som det så vackert heter. Suddig/diffus på svenska med andra ord.Vi gick runt ett bra tag. Lagom värme för att gå runt och utforska lite. En sväng i till Gamla Stan, men det blev bara ett foto där på ett café. Lite allergisk mot Gamla Stan i fotohänseende. Många uttjatade motiv så man har faktiskt ledsnat.

Det får räcka för den här gången. Det blev långt ändå.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: