Julmarknad

22 11 2021

Hoj Hoj,

Ja nu har snart November passerat också. Julmarknaderna avlöser varandra. Vi lyckade till och med klämma in två på samma dag.

Först var vi till Wallby Trädgårds julmarknad i Finsta. Ganska välbesökt även i år. Träffade förstås Tomten igen. En mycket välkänd Tomte även med vanliga kläder. Han gör det med bravur och barnen är mäkta imponerade. Många hantverk fanns att köpa som sig bör på en julmarknad. Det knåpas en hel del i stugorna ser man på utbudet. Sen fanns det även honung, marmelad och olika syltsorter. Korv, kött och fisk fanns ju förstås också. eftersom Wallby är en blomsterträdgård så fanns ju en uppsjö med växter förstås som vanligt där.

När den var avverkad åkte vi med Angelica och Wilma till Ulva Kvarn strax norr om Uppsala. Vi brukar åka dit på bakluckeloppis också och dom senaste åren även på Julmarknaden. Det är betydligt större än Wallby´s. Här finns lite annat utbud i form av smycken, annars var det lika. Ett besök i glasblåseriet i det som var en kvarn en gång är ju standard. Så fina glasskulpturer, skålar och vaser fanns att köpa.

Lyckades få lite fina foton på Wilma som annars är rätt svår fångad. Man får passa på då hon är koncentrerad på annat. Gjorde om foto till svart vitt. Gillar verkligen foton i svart vitt. Man kanske är så van vid färgfotografier så man tycket lite old scool blir fint. Fotot till höger blev jag riktigt nöjd med. Helt oberörd av kameran då hon inte visste. Barn är ändå alltid tacksammare än vuxna att foto om det nu inte är modeller som är vana att stå framför kameran. Övriga blir så spända att fotona kan bli lite underliga och inte så avslappnade.

Från fotografering till något annat. Luft/vatten värmen har vi nu haft i 13 månader. Jag gjorde en liten service på den idag. Rengjorde magnetfiltret för returvattnet. Det var inte så mycket som samlats där, men lite ändå. Kändes bra att få bort det i alla fall. Filtret samlar ju upp eventuella metallspån som cirkulerar runt i systemet. Det blir ju alltid lite spån som lossnar med gamla element.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: