Tallinn – Dag 3

11 12 2021

Hoj Hoj,

Idag var vi till Old Town en snabbsväng. Inte så många minusgrader, men snålblåsten gjorde ändå att det bet i kinderna. Kändes att luften var fuktigare idag än när det var några kallare grader.

Covid passet används flitigt i Caféer och i Restauranger. Inget pass inget fika eller mat. Tror också att som ”turister” vill dom se det mer frekvent än boende i Estland. Funderar ändå lite på ”nyttan” med det då ett som gått ut enkelt kan ersättas med ett nytt med framskjuten bäst före datum genom att bara begära ett nytt från e-hälsomyndigheten. Kanske blir annat när det gått ett år efter den 2:a sprutan.

Vi köpte med oss lite gott bröd hem från fiket och tog det när vi kom hem. Rejäla bitar av allting. Vi tog en ”bit” appelsinpaj på ett fik igår och det var en bit som gott och väl kunde räcka åt två personer.

På kvällen tog vi en långpromenad med Luna. Bebyggelsen är så häftig här med nybyggt blandat med väldigt gamla hus. Trähus med robusta stengrunder. Mycket speciella som jag inte sett någon annanstans. Så gott som samtliga hus har en motordriven grind in till tomten. En del trähus ser faktiskt lite spöklika ut i ljuset från gatlyktorna. Idag (Lördag) ska vi ta en promenad dit igen och fotografera några av dom. Blir nog en sväng på kvällen också med foton från stativ.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: