Tallinn – Dag 4

11 12 2021

Hoj Hoj

Ett lätt snöfall gjorde trottoarer och mindre vägar var så enormt moddiga. Under dagen så började det även smälta och på stora parkeringar vid varuhusen. Min tanke var att hur blir detta om det nu börjar frysa på? Det hade ju varit smidigt att ploga bort det innan det skulle frysa på.

Vi var ut och gick idag i området där Andreas och Siie bor. Så speciellt med gamla hus och nya hus som på något sätt nästan vävts samman. Sida mot sida står det många hus som är som dessa till höger. Många äldre hus längs vägen men en motordriven grind leder in till gården och där inne är det nya hus. Mycket fina.

Så fint med Siie som berättar om husen och deras historia. Många ryssar har slagit sig ner här med stora hus efter en förmögenhet som tillkommit på ibland lite märkliga vägar. Vissa områden är lite mer ryss betonade skulle man kunna säga, men inte alls som det varit för några år sedan. Då rörde man sig inte gärna i dom områdena.

Tallinn är lite plutte-nuttigt på något sätt som vi sett det. Nu bor Siie och Andreas rätt centralt, så det är väl därför allt finns runt dom. Man tar sig lätt till olika köpcentrum med buss eller spårvagn.

Ännu ett foto från en blandning av hus som är så typiskt här i Tallinn. Till vänster att äldre trähus med, som jag tycker, en större charm än det nybyggda huset snett bakom till höger. En mer eller fyrkantig koloss, men säkert mycket fin inuti.

Förra gången då vi var här kom föregående presidentens fru åkande på en el-scooter och tog samma buss som oss. Lite annorlunda mot vad man är van vid. Inga chaufförer som curlar hit och dit. Nä här är det bara att göra som vanligt folk.

Vi fick även ett bryskt tillrättavisande av Maria Moruschka. En ryska som stod i en matvaruaffär vid bröddisken. Vi plockade kaffebröd med en tång och vi missade tydligen att ställa den i en avsedd skål. Maria Moruschka kom ut från disken som en interkontinental missil och tog tag i tången slängde ner den i skålen av plåt, så det blev ett öronbedövande skrammel.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: