Tallinn – Dag 5

12 12 2021

Hoj Hoj,

Dag 5 i Tallinn. Dagarna har gått så fort, som vanligt. I morgon kväll är det hemgång. Vi har hunnit med en hel del trots allt. Vandrat runt, åkt spårvagn, varit på olika köpcentrum. Vi har gått runt så mycket nu att man känner till ganska mycket vart man ska gå och vilken spårvagn man ska ta.

Idag gick vi till Nautica som är ett köpcenter. Bara en liten bit från Andreas och Siie. Blev förstås lite kläder igen då. Modell mindre. En fika med en god bakelse fick bli våran frukost. Covidpasset igen kom till nytta. Efter fikat tog vi spårvagnen till Old Town. En hel del folk var det idag då det var söndag. Vi tog en glögg. Gick runt i några butiker och kikade. Riktigt fina prydnadssaker. Små fina ägg föreställande ryska Fabergéägg. Så fina glittrande ägg med mycket små vackra kyrkor i. Priserna var förstås därefter också. 500- 600 kronor. för dom allra minsta.

Det blev en hel del foton på promenaden idag. Såg lite nya ställen i Old Town. Bland annat ett kloster som hette Kristiina. Något som Monica gillade då hennes andra namn är Kristina. Det finns mycket fortfarande att se i Tallinn, men det är väl inte sista gången vi är här.

Vi såg en skridskobana där det var full aktivitet. En tjej som kunde det här med att åka skridskor gled runt som en prinsessa på isen. Piruetter var inga problem. Många andra var som Bambi på hal is. En del höll sig krampaktigt i sargen.

Nu har vi ju bara rört och i kärnan och lite utanför. Förr gången tog vi bilen till en stad som var lite svensk inspirerad då många svenska har bosatt sig där. Det ska tydligen finnas ett känt område att vandra i med en fin stig. Den skulle jag vilja undersöka, fast då får det bli varmare.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: