Tallinn – Dag 6

13 12 2021

Hoj Hoj,

Sista dagen i Tallinn (för denna gång). Ikväll åker vi hem och korsar Östersjön nattetid. Inte utan att man tänker på en mycket tragisk historisk händelse. Nu avgår inte färjan från Tallinn utan från Paldiski och kommer till Kapellskär. M/S Estonia avgick från Tallinn om det nu skulle vara skillnaden.

Idag var vi bara runt en liten sväng till en mataffär och köpte lite varor som var beställda hemifrån. Några Tsingtao ska få följa med hem också. Det är ett måste. Ett gott vin hittade vi också som inte finns i det Svenska sortimentet. Möjligen kanske det går att beställa, men sådan panik är det inte. Överlever absolut utan den.

Ont i ryggen. Inte grönjävligt, men den känns. Anledningen är dom glashala trottoarerna här i Tallinn så man går och spänner sig. Helt sanslöst egentligen att ingen överhuvudtaget gör något åt trottoarerna. Estländarna är säkert vana vid detta, men för oss är det sanslöst minst sagt. Inte så kul att vandra omkring helt enkelt. Ett resultat av att det inte plogas utan att snön bara trampas ner och packas. När det sen börjar töa så blir det ju så här.

Samma tillvägagångssätt med dom mindre vägarna. Packas av bilarna. När det plogas på större vägar läggs det i en stor hög längs sidan av vägen som blockerar parkeringsplatser och infarter. Bilarna får ta sats för att komma igenom. Dom har lärt sig med isiga vägar för dom flesta har vinterdäck och inga grovmönstrade sommardäck. På is och packade snö är piggdäck det ändå som gäller, sen får andra tro vad dom vill.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: