Home sweet home.

14 12 2021

Hoj Hoj,

Då var vi hemma igen. Vi hade det så jättetrevligt hos Andreas, Siie och Luna. Gillar verkligen Tallinn, men inte vissa expediter i affärerna. Kan var så bitchiga och griniga. Här väntar kunden till expediten är färdig med att göra sitt.

Senast 2 timmar ska man vara vid färjan för incheckning. Kan tyckas som väldigt lång tid, men förstår varför nu. Nedre deck fylls med lastbilar och när det är fullt fylls övre deck där personbilar ska stå. är man då inte i tid så börjar lastbilar att fyllas på och då kommer inga personbilar in. Det är främst en transportfärja så det går inte att åka den utan ett fordon. Som ni ser på bilden intill så var det proppat med lastbilar på denna tur. Till och med rampen upp till övre deck utnyttjades. Nedre deck fullt och övre fyllt till bredden. Gränsen för personbilar var där hytterna på lastbilarna inte kom under. Halva övre deck var alltså fylld med lastbilar.

Ditresan gick galant utan några vågor alls, men på hemvägen blev det lite gungigt kan man säga. Färjan gick ju 22:00 eller skulle gå då, men i själva verket blev det 21:45 typ. Troligen för att alla som var bokad redan var på färjan. Efter ungefär en 20 minuters resa från kajen så började det att gunga. Först lite, men ju längre ut vi kom tilltog det. Nästan så man bitvis kände att man gled i sängen. Monica klarade sig i alla fall från sjösjukan utan några piller eller plåster. Tror nog att det var på håret om det fortsatt. Jag somnade direkt nästan då jag lade mig i sängen, men vaknade av att det gungade och smällde i båten.

Vi hade en hytt mot babord sidan så vi hade fönster. När man tittade ut såg man det svarta havet och dom vita gässen som lystes upp av båtens ljus. Såg riktigt spökligt ut. Tänkte på dom få som hann kasta sig ut från Estonia ut i mörkret. Fruktansvärd tanke. Det knäpper och skakar till ordentligt ibland och ibland riktiga smällar. När vi kom i jämnhöjd med Åland så avtog vågorna. Dom varade säkert ett par timmar i alla fall.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: