Blir lätt en vana..

5 01 2022

Att ta en promenad varje dag blir lätt till en vana. En bra sådan får man väl säga. Ibland en redig promenad på runt 10 km och ibland bara några kilometer.

Idag blev det ingen. Absolut inte för att jag inte ville, utan mer för att det är så förbaskat halt. Jag vill ju titta lite längre fram än vart jag ska placera foten vid nästa steg. Jag var ut igår. Min vanliga runda eller en liknande runda var bara att glömma. Blöt glansis är inget man tar sig fram på utan halkbroddar och knappt ens då. Höll mig i vänsterkanten här där det ser ut att vara gräs, men det var fläckar med is där också. Inget kul att drosa i backen och än mindre med kameran.

Lyckades ta mig förbi utan att halka omkull. Kom ut på asfalten som jag trodde var säker, men där for ena benet iväg. Jag klarade mig från att ramla. Där var jag ju inte beredd på att det skulle vara så halt som det var. Det blev en sväng runt Tomta. Stannade till på ett ställe för att fånga några fåglar, men jag tror varningen har gott bland flygfäna. Dom flög iväg i full fart. Så var det med det.

Gick en bit till och kom fram till en glaciär typ. Nästan hela vägen var täckt med is. Hittade några fläckar att placera 44:orna på. En bit längre fram hittade jag ett mycket snällare objekt att fota. Stod lugnt still och betade lite. Brydde sig inte ett dugg om Paparazzin som gick förbi på vägen. Fick ett fint foto med bra skärpa, så ögonfransarna (heter det så på en havremoppe) syns tydligt.

Korsade väg 280. Ett övergångsställe där man får lyssna lite om det kommer en bil från Rimbo. Lite dålig sikt och alla håller definitivt inte 50 km/h där. Gör dom inte det är dom snart framme vid övergångsstället. dessutom med solen i ansiktet om man går där på förmiddagen. Då är det bäst att lyssna om någon kommer. Tur att Rimbo är litet så det inte är en strid ström av bilar. Gick förbi Vallby Industriområde och tänkte fortsätta mot banvallen till f.d järnvägen till Hallstavik. På väg ut mot stora vägen var det is-fläckar lite här och var så jag gav upp och gick hemåt istället.

Senare på kvällen åkte vi upp med ljus till graven. Brukar försöka att alltid ha ett som brinner. Ett ljus går på batteri så även om inte det riktiga ljuset inte kommer dit i tid så är det aldrig mörkt. Ser lite tråkigt ut nu igen då snön har försvunnit på grund av plusgrader och regn. Tittade upp mot himlen och såg att det var molnfritt. Bestämde mig för att när jag kom hem sätta kameran på stativet och ta ett foto av den stjärnklara himlen. Trots ljusstörningarna runt omkring. Riggade upp kameran och tog ett kort (ISO 4000 , f/8.0, 30 sek) så insåg jag när jag tittade på fotot att nu hade det kommit in slöjmoln. Nu var dom riktigt tunna, så man såg ändå stjärnorna där bakom och många var dom.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: