Promenad

31 01 2022

Idag kom jag äntligen ut igen. En promenad tillsammans med Daniel. Vi åkte och tittade om ett gammalt brandtorn fanns kvar. Sist jag var upp i det, och det var länge sedan, så var golvet murket i det. Inte speciellt säkert alltså. Strax därefter låstes grinden med kätting av förståeliga själ. Tornet var nu rivet och bara fundamenten kvar. En teleledning som gick upp till tornet var snyggt hopvirad och hängde på en stolpe.

Efter det åkte vi upp till Ekebyholm. Det blev några foton på en gammal lada. Härliga spruckna stockar som skapar ett fint mönster. Lite snö som skapar en stark kontrast till träet.

Vi fortsatte in på vägen förbi ladan. Många fina hojvägar går det där men alla vägar har en bom, så det är lite tråkigt. Även om bommen är öppen från ena hållet är det inget som säger att den är det på motsatta sidan. Men visst. Bommen sitter ju där av en anledning vare sig den är öppen eller ej. I en lada stod denna Intrernational Harvester 1086. Det mesta trasigt på denna arbetshäst som nog dragit många lass och plöjt många åkrar.

Vandrade vidare en bit och såg lite intressanta saker att fota. Ett löv som envetet klamrat sig fast och vägrat släppa taget. Även nu trots snötyngd så hänger den kvar för att inte tala om den senaste stormen Malika som skakade om skogen ordentligt.

Ett annat objekt som inte gjorde mycket väsen av sig men som fotoögat förstås fastnade på var dessa små alfrön som fastnat på ett stängsel. Vem skulle se en sådan om inte jag. Har man ”fotoögat” på, som det för övrigt alltid är, så ser man sådana detaljer.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

11 03 2022
Daniel Lönn

En fin tur! Och det finns förvånansvärt mycket att fotografera, trots att man är modfälld i början. Det handlar ofta om att man inte kan fotografera det man vill, och eller det man åkte ut för att fotografera. Men även med, som i mitt fall, enkla kitobjektiv, finns det givetvis en hel värld att upptäcka! En fin tur blev det.

12 03 2022
Runar

Det blev en fin tur igen. Det finns alltid något att fotografera även en ganska gråmulen, lite trist värdemässig dag som denna var. Trots det fanns dom där. Dom sakerna som bara ”skrek” åt oss att bli fotograferade.Många fina foton fick vi med oss hem, även denna från början till synes gråa trista dag som blev en trevlig dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: