Glatt värre.

7 02 2022

Man brukar säga att skidan den slinter, men nu har det faktiskt varit skorna som slinter. Otroligt så halt det varit den senaste tiden.

Trots den makalösa halkan har man ju varit tvungen bara att ut och gå. Jag har inte varit med om något år då det varit så mycket is som i år. Jag tror inte det bara beror på att det är varmt på dagarna och sedan fryser på nätterna, för så är det ju vid gränslandet mellan vinter och vår. En bidragande orsak möjligen men orsaken tror jag beror på dåligt vägunderhåll. I stället för att ploga har det sandats på snön. Snön som ligger packas ju förstås när bilarna kör. Detta gör att när det börjar smälta så blir den packade snön först till is och det tar väldigt lång tid innan den försvinner. Plogas vägarna så försvinner den eventuellt lilla packade snön väldigt fort och det blir inte is av den. Samma med gångvägar som är helt livsfarliga.

Det verkar vara läge för att skaffa antingen dubbskor eller åtminstone såna där med dubbar som man trär på befintliga skor. Förhoppningsvis så är det slut på eländet snart, så investering i dubbskor verkar vara lite overkill. I alla fall i år. Nåt att tänka på kanske till kommande vinter. Fast fungerar ”trä-på-varianten” så är väl det helt ok. Behöver ju inte vara fancy pancy. Vi får se om det räcker.

Hur som helst så var Daniel och jag ut på en promenad idag. Vi kom iväg i skaplig tid så det var frost på isen och det gjorde att greppet var ganska okej faktiskt. Ju mer solen värmde och smälte frosten så var det nog lika illa igen som igår. Man hör verkligen att något håller på att hända i naturen. Det kvittrar frenetiskt i träden när man går förbi. En talgoxe satt och sjöng i ett av träden.

Talgoxe

Det nya området i Rimbo börjar växa fram. Credentia är bygg- och fastighetskoncernen som står för byggandet. Inflyttning den 1 Maj i år hörde jag från en som köpt i den huskroppen som är rest. Som vanligt finns det för och emot nya områden. Förskola och skola i samma område. Kanske kunde vara läge för en liten mindre butik framöver med lite basvaror. Personligen tycker jag att det är bra att samhället växer. Större chans att några vågar etablera sig med lite andra butiker än Pizzerior som vi har i snart varje gathörn. En Thairestaurang som ligger lite i utkanten av Rimbo, vilket är ett dåligt läge, lägger ner restaurang verksamheten, men fortsätter sälja Thai varor fast mer centralt. Som restaurang har väl inte lokalen varit så inbjudande, men jag tror dom flesta, inklusive undertecknad, valde att beställa och ta hem. Det är synd att den upphör då maten var riktigt god och normala priser.

Bålbroskogen

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: