Dagarna rullar på

28 02 2022

Ja dagarna rullar på. Veckorna likaså. Jag var tvungen att gå tillbaka lite bland mina foton för att se vad jag gjort.

Ja nu har det verkligen blivit fart bland fåglarna vid serveringen. Fullt med dom och fyller på matarna med jämna mellanrum. Riktigt kul att studera dom. En olycka skedde då en Domherre flög in i köksfönstret. Jag var ut och hittade honom sittandes på altanen. När jag kom fram så flög den upp och gjorde en lov in i ytterligare ett fönster innan den satte sig på trappräcket. Trots två ”vurpor” så släppte den inte taget om det solrosfröet som den hittat. Den var säkert noga utvald och alltför värdefull att släppa taget om.

Många promenader har det blivit då jag i stort sett är ute varje dag. Ibland tar Daniel och jag en promenad tillsammans. Mycket trevligt att ha en likasinnad fotofantast att promenera med. Vi ser ofta samma saker som bara skriker över att bli fotograferade. Trots att vi båda ibland fotar samma objekt så blir det annorlunda. Det är kul att se hur någon annan ser det som fotas. Det här fotot var ett foto som bara måste tas. Solen sken så fint på trädet på ängen.

En promenad nere vid sjön brukar oftast bjuda på lite något att fotografera. Som det här isblocket som låg och blev belyst av eftermiddagssolen med sitt lite gula sken.

Och det här vasstrået som belystes av det gula ljuset från en nedåtgående sol. Den gick bara inte att låta bli att fotografera. Det blev den dagens mest lyckade foto.

Idag (28/2 22) var Daniel och jag till ett område med de äldsta boplatserna och gravlämningarna i hela Stockholms län. På en skogshöjd ligger Tistelkullen. En kultplats med stencirklar och gravrösen som använts från bronsåldern, alltså c:a 1800 f.Kr – 550 f.Kr, till järnåldern c:a 550 f.Kr – 1050 e.Kr. På dom ben som hängts upp ser man vikingatecken för, resa, ägodelar, separation och genombrott. Kanske en liten historia skriven i nutid på benen som är upphängda i ett band.

På fler ställen vid trädet finns det mer lite ockulta tecken. Man undrar lite vilka som gjort detta och i vilket syfte.

Området utgörs av fornlämningar med ett flertal runda stensättningar. Ett stort block finns i mitten. Blocket är 4×4 m och 2,3 meter högt. Blocket har en plan översida. Då marken nu var täckt med snö, så kunde vi inte dom stensättningar som finns. Vi kunde däremot ana en del av dom. Detta betyder förstås att vi kommer att komma tillbaka och utforska ytterligare.


Åtgärder

Information

2 responses

1 03 2022
joebona

Ja det är kul att se hur olika man ser saker när man är ute och fotograferar, kan bli så olika fast det är samma objekt.

1 03 2022
Runar

Ja det kan verkligen bli stor skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: