Härliga dagar

11 03 2022

Solen har skämt bort oss i några dagar nu. Skulle även fortsätta i helgen som kommer. Våren är nog här får man nog inse. Tranorna har kommit till Kila. Snart landar dom även på fälten här uppe. Fåglarna kvittrar för fullt och hackspettarna knackar i träden. I hopp om att hitta en partner. Man hör dom i skogen då en knackar och en annan svarar en bit bort.

Många promenader har det blivit. Korta som långa. Med dom bensinpriser som det nu är så får man spara på bensinen till bara nödvändiga resor. El priset gör ju sitt till också att holka ur börsen. Försöker spara på förbrukningen så gått det går. 16 % mindre förbrukning mot Februari än så länge. Ändå har jag för mig att Februari inte var så kall. Sänkt värmen till 19,5, diskar för hand. Alla lampor är LED så där kan man inte göra några stora besparingar, men vi har minimalt med lampor på ändå. Många batteridrivna LED ljus och lyktor.

Nu till promenaderna istället. Mycket roligare än allt annat skit som är. Många har det blivit som jag skrev inlednigsvis. Det börjar gå lättare nu att gå runt Näset, som är en riktigt fin runda. Den landar på lite mer än 7 km. Riktigt fin skog där även om det var rätt många vindfällen sist vi gick där. Bilden nedanför är därifrån. En liten bäck som jag ska gå till när riktiga snösmältningen kommer igång. Då forsar det ganska mycket vatten där. Jag hörde den förra våren då jag gick där och hade förstås kameran med mig, men jag villa ta ett foto med lite längre slutartid och då behövde jag stativet. Jag kom dit några dagar senare med stativet och då var skådespelet förbi.

Det är så avkopplande att gå runt med kameran. Ibland blir det bara korta turen på några km runt Rimbo, men jag brukar hitta något som är värt att fota. Sållar ändå lite när jag kommer hem och redigerar. En runda brukar bli ner mot Långsjön och runt spåret som har plågat många skolelever genom tiderna, mig inräknat. Man blir påmind när man ser kontrollerna längs spåret som man skulle klämma på ett papper. Ibland användes någons märken som en mall som man tryckte av med en nål. Påhittigt.

Små knoppar på hasseln har kommit. Fröstänglarna är så fina nu då dom är så gröna. en härlig årstid som vi har framför oss. Naturen vaknar till liv efter vinterns sömn. Jag tror syrenen har fått skapliga knoppar också. Har inte tittat efter, men skulle i alla fall tro det. Skulle vilja ta mig till Angarnssjöns naturreservat och kika på lite fåglar som kommer. Det har varit fullt med bilar på parkering har jag sett då jag åkt förbi där med hojen på väg till och från gruvan. Var där en gång förra sommaren och såg i alla fall en tofsvipa. En stig på c:a 5 km ska finnas runt sjön. Den kanske man får pröva. I södra änden av sjön ska det tydligen ligga en fornborg också och åt höger när man går ner mot sjön en hällristning. Sånt är alltid kul.

Det verkar mer och mer intressant med Angarnssjöns Naturreservat.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

12 03 2022
joebona

Ja det r mycket elände i världen nu som kommer att få konsekvenser i framtiden och det känns inte roligt. Det är tur att våren är på väg så man har lite glädje att se fram emot med allt det vackra den bjuder på. Jag tror syrenen har bra med knopp nu dom brukar ju vara tidiga med det, har inte kollat. Man ser att det börjar komma flyttfåglar nu och det känns spännande nu när man har blivit en Pippirazzi, mycket att smyga på och försöka att få en bra bild på. Jag har inte sett några nya småfåglar ännu på Kila ännu men det har säkert kommit men jag har sett många sjöfåglar flyga över jobbet i veckan så dom har garanterat blivit fler.

12 03 2022
Runar

Ja det är en otroligt orolig och mycket trist situation Europa befinner sig i. Det märks att det finns annat att äta nu för gästerna kring restaurangen har avtagit kraftigt. En och annan fågel kommer, men inte alls som det var förr. Det börjar väl bli hög tid att ta sig ut till Angarnssjön och titta efter fåglar och ta promenaden runt.sjön.

12 03 2022
joebona

Det är likadant här inte många fåglar vid matningen. Bara isarna går så kommer sjöfåglarna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: