En dag i Stora Människobyn

17 03 2022

Idag skulle jag träffa gamla kollegor över en lunch. Den Röde från Rimbo 11:10. Solen sken och det var redan 10 grader varmt. Det skulle bli en fin dag. Efter lunchen tänkte jag passa på och går runt och fotografera. Det var länge sedan jag var runt med kameran i Stockholm. Klädde mig efter vårväder. Vinterjackan fick hänga.

Träffade kollegorna utan för Restaurang Grodan där vi skulle luncha. Efter en trevlig lunch så tog jag väskan med kameran och gick ut i vimlet. Vart hade solen tagit vägen? Nu var det mulet och en snålblåst så nu var kläder för vårväder inte det bästa. Så är det i den här årstiden. Tar man på sig mycket kläder blir det för varmt och tar men det inte så blir det kallt. Det blev inte så mycket fotografera då jag mest behövde gå för att hålla mig något sånär varm. Passerade Sergels Torg. Mindes ett foto jag tog under en lunch. stativ och lång slutartid mitt på dagen gjorde att alla människor försvann. ett ganska kul foto. Man kan inte tro att det är vid lunchtid med livlig rörelse. Idag var det ändå ganska lugnt på Sergels Torg.

Sergels Torg

Jag fortsatte Drottninggatan ner mot Riksbron. Öster ut mot Gustav Adolfs Torg och vidare på Strömgatan. Stannade till och tog några foton på fåglarna som samlats. Dom dök efter något ätbart lite då och då. Jag frös ännu mer av att se dom guppa runt där i vattnet med isflak som flöt omkring. Fast jag vet ju att dom inte fryser.

Full aktivitet kring det stora bord som finns för dom att vila på. Ett evinnerligt tjatter. Ett helt gäng med sothöns låg i godan ro på halmbädden. Nära till maten i lådorna bredvid. En skrattmås gjorde en överflygning för att sedan landa och ta sig några frön från lådorna med mat.

Jag gick vidare mot Kungsträdgården i hopp om att snålblåsten skulle avta. Något lugnare får jag väl säga att det blev, men fryser man så fryser man. Schackpjäserna stod orörda på sina respektive platser. Stockholms mest fotograferade träd ligger i startgroparna. Någon gång i Maj har jag för mig så exploderar det av rosa körsbärsblom liksom hela Kungsträdgården av folk som förevigar stunden.

Kungsträdgården

Upp mot Sergels Torg igen. Passade på att gå in på Gallerian bara för att värma mig. Satt en stund och värmde upp mig igen innan promenaden mot Tekniska Högskolan och den Röde. Passade på att ta ett foto på Klarabergsgatan. Ganska så lugnt där också. I Livet 2.0 så tänker man inte så mycket på att det är vardag och dom flesta är på sina respektive gruvor.

Klarabergsgatan

Gick upp på Mästersamuelsgatan och ner mot Regeringsgatan. Samma väg som jag så många gånger gått från gruvan till den Röde. Stannade till där Kungsgatan passerar under. Stannade upp en stund. Tog några foton.

Kungsgatan

Tog trapporna ner vid Jutas Backe mot Birger Jarlsgatan och upp mot Eriksbergsgatan. En jobbig uppförsbacke då som nu. En brevbärare inne i en port för att dela ut post. Klockan var runt 16 så jag tyckte han var ute lite sent. Det kanske var som på min tid att det fattas folk på vissa distrikt och fick köra något extra. Vad vet jag.

Ordenstrappan ner och över Karlavägen mot Danderydsgatan. Genom portalen och vidare mot Tekniska Högskolan. Utan att planerat det så blev det tajmat in i minsta detalj. Den Röde rullade fram som på beställning när jag väntade på grön gubbe.
Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: