Vilka härliga dagar.

21 03 2022

Nu har verkligen våren kommit. Ett tecken är tofsvipan med ett läte (länk) som man inte kan missta sig på.. Att fånga en i flykten är spännande då den gör tvära svängar, så det gäller att hänga med i svängarna med kameran. Jag såg några igår på en åker strax utanför Rimbo när jag satt på bussen på väg hem från Stockholm. Idag gick jag ut för att hoppades på att få några skaplig foton och det blev en del som jag var nöjd med.

På väg till åkern där dom var satt denna talgoxe i ett buskage och tyckte det var dags att dra då jag lyfte upp kameran. En halv sekund senare var han borta.

En annan av naturens innevånare var på jakt efter en sork eller en mus kanske. Kom smygande mot mig på fältet Jag stod så stilla jag kunde för att se hur nära den kunde komma, men det dröjde inte länge innan den fick syn på mig och vände helt om.

Jag spanade efter ormvråk som jag brukar se på ett ställe, men såg ingen så jag vände hemåt igen. Då ser jag den cirkulera i skyn en bit framför mig. Då var det bara att passa på och rassla iväg några foton. Svävar så majestätiskt runt i cirklar och spanar av efter något ätbart som rör sig på marken.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

22 03 2022
joebona

Det verkar blivit en givande promenad. 🙂

22 03 2022
Runar

Ja den vart mycket givande med fin variation. Så kul och skön promenad i solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: