Vilka vyer.

6 04 2022

Sitter ofta och tittar på Youtube filmer från fotografer. Alltid kan man kanske få några tips. Skottland, Kanada, England, Irland och Färöarna bland annat. Vilka otroliga vyer. Landskap som typ har allt. Härliga skogar med porlande bäckar och vattenfall. Höga berg och bergstoppar. Djupa dalar med floder.

Jag sitter bara och dreglar och blir så sugen på att packa fotoväskan. Jag får trösta mig med att det har säkert med blindheten för det nära att göra. När jag tänker efter så hittar jag ju trots allt något eller nästan något nytt varje gång jag hänger kameran runt halsen och travar iväg. Snart är hojsäsongen igång och då blir det hojturer med kameran igen. Det blir inga filmade resor då programvara till TomTom kameran inte finns att få tag på längre. Nu menar jag remote programvaran till telefonen så man kan starta och stoppa och se vad som filmas. Utan den filmade jag en gång och det blev en mindre intressant film om instrumenten på hojen. I och för sig har jag ju ett fäste på hjälmen så det är bara det där med start och stopp.

Nykär i Nikkor 50mm objektivet. Vilket objektiv. Otrolig skärpa och ljuskänsligt. Det har varit med på ett par promenader nu. Det tar ett tag att ställa om sig att själv vara zoom genom att gå framåt eller bakåt. Vidvinkel och super zoom får man ju ge avkall på. Klicka på bilden nedan och se den i full format så ser ni vilken skärpa det är.

En liten tallkotte som jag kunde förstora upp till 250% utan att kvalitén försämrades på skärmen och skriver jag ut den så blir den knivskarp.

Jag blev tvungen att ändra sidhuvudet nu till ”MC Turer och foto”, då det faktiskt varit mer foto på sista tiden. Förhoppningsvis så blir det mer hojturer under sommaren. Inga stora semesterplaner ännu, men visst är man sugen på att resa runt i vårt vackra land igen. Längtar som vanligt upp till den rätta delen av Sverige. Vi får se hur det går med tält som jag så gärna vill, men ni ska veta att gubben är inte purfärsk längre. Känns lite läskigt ska jag erkänna.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

6 04 2022
joebona

Ja det är ett fantastiskt objektiv. 🙂

6 04 2022
Runar

Ja verkligen. Det har suttit på ett tag nu.

6 04 2022
joebona

Jag har faktiskt inte provat det på Z6:an ännu, jag får göra det tror jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: