Lite av varje

25 04 2022

Det har blivit lite av varje den senaste tiden. Gemensamt är ju att Nikon fått följa med förstås.

Jag var till Borgmästarholmen en dag i förra veckan. Trots närheten till det har jag aldrig varit där förut. Passade på en kalas dag att ta bussen in och promenera ut till Borgmästarholmen. En riktigt fin slinga på 700 meter runt holmen med flera grillplatser. En grillplats var även handikappvänlig så det gick att ta sig dit med rullstol. Sånt gillar jag. Alla ska få möjlighet att vistas i vår underbara natur. Vitsipporna lyste vitt i backen bredvid gamla ekar. På ett annat ställe gjorde blåsippor sin entré.

Jag var in till Medeltida- och Vikingamarknaden i Stockholm. På väg dit fångade jag detta streetphoto på Sergelstorg. Jag såg dom redan då jag passerade manifestationen mot kriget i Ukraina och redan där såg jag hur detta skulle bli taget bakom dom, med fina anonyma siluetter som bildades i i ljuset mot torget.

Vägen ner till Kungsträdgården var fylld med folk. Både till och från. Väl framme fanns det riddare i riddarutrustning som fäktades. En riddare ställde villigt upp sig för fotografering. Man kunde pröva sina färdigheter i bågskytte, men kön var så lång så min Robin Hood skills fick vänta till någon annan gång.

Det fanns dryckeshorn att köpa för den som ville utöka sitt bestånd av dryckeskärl. Det fina med dessa horn är att när man väl fått dom påfyllda tvingas man dricka upp för dom är väldigt svåra för att inte säga omöjliga att ställa ifrån sig. Kan bli tufft om dom ideligen fylls på.

Då man ändå är i Stora Människobyn så får man ju passa på att gå en sväng. Vädret var helt underbart som synes på dessa som lapade lite sol utanför medeltidsmuseet. Vi travade på ner mot Drottninggatan och följde den Norrut. Hugo var också med och han gick utan protester.

Vi gick Norrut ända till Observatorielunden och vek sedan av mot Tekniska Högskolan. Vi kom fram till Danderydsgatan som snart är ett lika utnött motiv som Stadshuset. Det blev en lång runda för Hugo´s små ben men han pinnade på bra. Nöjd att komma på bussen igen.

Ett besök på Havstornet i Norrtälje har det också blivit. 22 våningar upp med en gigantisk utsikt över Norrtälje. Nedan ser ni s/s Norrtälje och Åtellet snett upp till höger direkt efter Hamnbron.

Inloppet till Norrtälje hamn. Härifrån gick en gång i tiden båtar till Åland – Finland. Anslutning var med tåg eller buss via Rimbo. I Sommar kommer tre passagerarfartyg till skärgården att gå från Norrtälje hamn. Ett lyft med lite båttrafik igen.

En hel del promenader har även gjorts. Många lite kortare ner till sjön som bara ligger ett stenkast (om man är duktig på att kasta sten) från oss. Den här båten har sett så övergiven ut i vinter då den låg fastfrusen, men nu ser den ut att trivas igen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: