Våren, Snälla. Kom tillbaka

29 04 2022

Jag fryser. Vinterjacka, mössa och vantar. Jag fryser. Ska det vara så här? Jag vet April. Fast det är ju på gärdsgårn nu. Snart kommer sköna Maj. Ser ju faktiskt ut att i alla fall blå tvåsiffriga temperaturer. Kanske man eventuellt skulle kunna hänga undan vinterjackan. Stoppa mössa och vantar i lådan.

Tog en cykeltur under eftermiddagen. 21 km blev det. Måste nog byta ut sadeln på Monarken. Är ju inte precis lika skön som mc sadeln. Lisinge – Sparren – Gökan – Adamsberg. Man tänker inte så mycket på dom svepande backar som finns när man åker fram med BMW´n med 110 hk. Annat är det med Monarken. Det gäller på kan man säga. Man har ju passerat bäst före datumet också, men det fungerar. Nu är jag inte ute efter att sätta banrekord eller nåt, utan tar det riktigt lugnt. Går när det blir alltför kämpigt. Ingen mening med att plåga sig uppför en backe.

Jag har givetvis kameran med mig också. Såg ett rådjur, men när jag öppnade kameraväskan med kardborrbanden, så försvann nog allt vilt inom en radie på 5 km. Såg bakdelen på rådjuret då hon försvann in i skogen lika fort som en Östermalmsdam försvinner in på NK då det är rea. Insåg efter det att en fantastisk facilitet finns på väskan där kameran kan tas ur uppifrån genom att öppna en dragkedja. Något att pröva kanske framöver, men fick ju inte testa det då det var fritt från vilt inom en 5 km radie.

Med rätt värme så är det rätt behagligt att i sakta mak pedala sig fram genom landskapet. Ta det lilla lugna. Ingen Tour de France alltså. Har för övrigt fel kläder för det. Inte som den från Danderyd Norra som passerar cykelrondellen vid Danderyds sjukhus i överljudsfart, med slimmad trikå och en hjälm som ser ut att blivit utsmetad av fartvinden. Kanske tur att sjukhuset är så pass nära. Lite synd att färdriktningen inte ligger i linje med Entrén till sjukhuset. Vid en kollision skulle Tour de France cyklisten flyga som en missil rakt in på sjukhuset. studsa en gång innan han hamnar i kiosken. Jag skriver han, för vad jag sett är det mest hanar som far fram i dom farterna på dessa redskap.

Sadeln ja. Den är inte nådig mot sittapparaten. Det går alldeles utmärkt i början, men sen känner man av vart den sitter så att säga. En liten promenad uppför några backar hjälper både mot flåset och ändalykten. Jag skulle behöva en som är mjukare. Rätt mycket mjukare faktiskt. Då tror jag Monarken kommer att upplevas ännu bättre.

Jag halade fram kameran ännu en gång längs Sparren. Nu lite längre fram men åt samma håll som den förra. Ganska effektfullt med solen som nästan lyser igenom dom lite lättare molnen.

Nu vill jag ha riktig värme igen. Snälla vår. Kom tillbaka.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: