Säsongsstart

5 05 2022

Den först turen blev traditionsenligt in till Norrtälje. Det var för några dagar sedan. En sväng runt Skedviken hör också till premiären.

Efter en fotorunda satt jag hemma och kikade ut. Temperaturen var helt ok och solen visade sig lite då och då. Jag tänkte att en sväng runt Skedviken skulle sitta fint efter dagens fotografering. Så fick det bli. På med hojkläderna och ner med kameran i fotoväskan, för det måste ju följa med. Såg att det behövde fyllas på lite soppa. 19:93/liter. Trevligt när det i alla fall är under 20 kr. Tänk att 7 öre kan kännas så bra ändå. Ner till ST1 och fyllde på. enligt färddatorn kunde jag nu rulla ytterligare 50 mil. Jag kollade igen efter stoppet vid Stenkvarn i Rånäs och då kunde jag köra 64,5 mil. Härligt när man kommer längre och längre ju mer man kör 🙂

Rullade ut på Fasterna vägen. En väg som Polisskolan brukar köra varje torsdag med både bil och MC. Hitintills bara med bil, men snart kommer hojarna också. Denna vägen kan på hösten vara lurig då åkrarna intill plogas och jord/lera följer med upp på asfalten. En gång avbröts övningen då minst 2 hojar gick i kull i halkan. Som boende här ute vet man ju hur det är på hösten, då det inte bara är lövhalka. Nästa stopp blev vid Fasterna kyrka. Mörby Slottsruin skymtar i bakgrunden.

Fortsatte ut mot 77:an, Uppsalavägen. Ute på den såg jag en sträng med oljespill. Den fortsatte ända in i Rimbo och ut mot Finnbyvägen. Igår såg jag att den kom ända inne från Skepptunavägen. Över en mil alltså. Någon hydralslang som gått sönder. Mängden hydralolja förvånar mig. Man fick ligga antingen till vänster eller höger om strängen.

Igår, den 4 Maj, tog vi hojen till Torsåker Lunkan och en motorträff där. Inte för att vara elak, men det är mer fordon på ICA parkeringen. Man har ju Nifsta som ett riktmärke och det ska mycket till för att slå det antalet fordon och besökare. För övrigt är det premiär där dag 5/5 kl 16:00 — 20:00. Visst fanns det några lite roligare bilar som denna Ford Coupe 1932.

På plats fanns även den Chevrolet Bel Air 1957. Inte så förtjust i just den färgen, men en blå eller möjligen röd skulle sitta fint. en jänkare som är sådär svenskt lagom stor. Man behöver inte ett bussgarage för att överhuvudtaget komma ur den om man kört in den i garaget. Tjänstevikt på 1730 kg och total vikt på 2060 kg. Helt ok faktiskt.

Det blev i alla fall en fin hojtur och en premiärtur för Monica. Hemma laddade jag upp turen till Garmin Connect. Där visade den att turen hade varat i lite över 23 timmar. Nog för att tiden går fort när man har roligt, men så himla roligt var det inte. Det kanske tar ett tag för Garmin att lära sig efter det långa uppehållet. Ser inte någon inställning som kan göra att det blir så. Få se om det går att ställa in så den förvalt gäller motorcykel.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

5 05 2022
joebona

Låter som en härlig tur, jag har inte ens kollat om min hoj står kvar i garaget. 😉

5 05 2022
Runar

Ja det var härligt att komma ut igen. Då får ta en koll och klappa om besten lite så det startar villigt när det blir dags.

6 05 2022
joebona

Ja jag får göra det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: