Action foto

8 05 2022

Fotade Folkrace i Lördags. Rimo Racet anordnat av MK Rimo. Ticksta Rö var banan. Nikon Z6 fick bekänna färg med 12 fps, dynamisk kontinuerligt autofokus.

Vädret var inte det bästa med duggregn ibland och en rejäl störtskur under c:a 45 minuter. Trots vädertätad så riskerade jag inget, utan drog mig undan störtskuren med tak över huvudet. Imponerad av skicket på banan trots störtskuren som kom. Banan tog hand om vattnet riktigt bra.

Med 12 bilder per sekund så blir det ju en hel del bilder. 36 bilder under 3 sekunder. Det blev ju ett antal sådana så oredigerat totalt blev det 1051 foton. Alla foton hade perfekt skärpa kan jag säga, men inget spännande att se en bil köra rakt fram, så jag behöll dom som var lite mer intressanta. 158 foton blev det när jag gallrat hårt.

Fotot nedan är taget medans bilen åker förbi i kanske 60 km/h. ISO 1000, 1/3200 sek, 122 mm, f/5,6. Däckmönstret syns tydligt. Perfekt fokus. Imponerad av kameran att hålla fokus medans jag försöker följa med bilen.

Skapligt många platser att kunna fota lite action bilder. Ibland brände man av ett gäng, men bilarna bara rullade igenom kurvan utan att något kul hände. Gillar bilden nedan där Daniel Gustafsson – Skepptuna MK glider kontrollerat genom kurvan. Han slutade 2:a i A-finalen.

Bilden nedan är Joel Karlsson – Films MK som slutade 1:a i A-finalen.

Det var kul och annorlunda och visade verkligen vad Nikon Z6 gick för med Tamron 18-400 objektivet.

Speedway skulle vara kul att fotografera också, men tycker 200 kr är lite saftigt och 8 mil t.o.r, så vi får se hur det blir. Premiär hemma på Tisdag den 10 Maj i alla fall.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: