Sjön Hoven

11 05 2022

Daniel och jag tog en promenad till sjön Hoven. En liten sjö som ligger en bit öster om Söderhall. Ingen sjö som man på något sätt passerar om man inte specifikt tar sig dit.

En promenad från Söderhall för vår del. Sydost om sjön ligger Älgeby som är ett gytter av stugor. Troligen sommarstugor utan att veta. På väg dit såg jag denna fågel som jag tror är en ormvråk som cirkulerar högt upp i luften.

En bit senare dök ett tranpar upp. Trumpetade i protest mot våran ankomst på området. Efter en kort stund såg dom sig nödgade att fly från platsen även om vi var säkert mer än 100 meter från dom.

Vi gick vidare mot sjön. Runt 4 km kvar till sjön. En del av sträckan hade vi gått tidigare, men nu skulle vi fortsätta förbi den lilla stugan som vi var till sist. Framme vid sjön satte jag på ND filtret och placerade kameran på stativet. ND filter mörkar ner så att exponeringstiden blir längre och man får vattnet att se mjukare ut. Mest effektivt är det på vattenfall med vatten som rör sig.

Ett knotigt träd gör sig bäst i svartvitt. Man funderar ibland vad orsaken var att trädet växer i denna form.

En späd tall som växer i en bergsskreva vid vattnet är ju ett givet motiv.

Som sig bör då vi är ute och går så hittar vi alltid lite extra ovanliga saker att fota. En rostig hammare som hänger på en spik och en minst lika rostig avbitare. Sånt som man ser som fotograf.

Det fanns många små öar i den inte alltför stora sjö. Tanken vi hade från början var att gå runt den, men vi insåg att det skulle räcka med den biten vi hitintills gått för vi skulle ju tillbaka också. Detta foto är taget med polarisations filter. Vattenytan var som en spegel men med filtret så kan man tränga igenom ”spegeln”. Då såg man sprickor i berget som gick ut från den lilla ön.

Daniel placerade sig på en stol och jag passade på att ta ett foto. Gjorde sedan om det till svartvitt som jag tyckte blev riktigt bra.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: