Hojtur till Grisslehamn.

20 05 2022

Det blev en tidig förberedelse. Steka äga, breda smörgåsar, koka kaffe. Kvällen innan la jag ner kameran o fotoväskan. Nu skulle det bli ett Adventure då hojen är en BMW R1200 GS Adventure. Väskorna packade med ”fika korg” och kameraväskan. Solen stod som spön i backen och redan kl 09:00 då vi rullade iväg var temperaturen uppe i 14 grader. Fyllde på med lite 98 oktan soppa till ett hutlöst pris (22,83 kr). Kändes lite bättre när jag såg att på full tank kommer jag 69,5 mil.

Väg 280 mot Sonö. Väldigt lite trafik. Brukar väl heller inte vara några mängder med bilar ute heller. Mötte mest långtradare och timmerbilar på väg att lasta timmer för att sedan vända tillbaka till Holmens i Hallstavik. Vek av från väg 280 ner mot Sonö. Väg 76 var inte heller så trafikerad. Toppar brukar vara när avgångstid för färjan till Åland ska gå närmar sig och då den ankommit till Grisslehamn. Nu är väl slutet på Maj ingen högsäsong för resor direkt heller. Annat blir det väl i Juni och framförallt i Juli då stora semesterperioden kommer.

Boxern tuffade på och tog oss upp till Grisslehamn. Vi har ett ställe vid Fogdö-Kolskär där vi brukar sitta och fika på en klippa med utsikt över Östergårdshamnen och Killören som är en liten ö. Märkligt namn. Försökt leta efter ursprung till namnet men inte hittat något. När jag tog kameran ur väskan såg jag att luckan till minneskortet var öppet. På bråkdelen av en sekund insåg jag att minneskortet satt kvar i kortläsaren till datorn. Ytterligare en sak att lägga på checklistan innan avfärd. Nu är det plånbok, extra laddat batteri och minneskort i kameran. Då inte batteriet i kameran är fulladdat jämt så är det bra med ett extra med. Jag använder GPS koordinater för korten som tas och då drar det lite extra av kameran då den tar koordinaterna från telefonen. Varför har jag det kanske ni undrar? Jo, det är lättare att komma ihåg en plats än ett datum om jag ska leta efter ett specifikt foto. Då kan jag gå in i Lightrooms karta och klicka på platsen, så kommer dom foton upp jag tagit där.

Som ni ser på fotot så är det inte rätt smörgås. Kanske lite svårt att se med det klassiska pålägget. Fler än jag/vi verkar gilla Skogaholm. Den ultimata ta-med-sig-i-fika-korgen. Fanns inte en enda att uppbringa. Kan också ha att göra med att det var extrapris på den, men jag tror mer på att den är eftertraktad 🙂
Nu blev det en Pågens Sommar Hönökaka. Hönökaka är väl alltid Hönökaka tror man, men nu blev vi varse att så är det inte längre i denna Fancy Pancy värld. För det första var den tjockare än vad Hönökaka är. För det andra så var det vanilj smak. Men va fasen. Hör ni? Vanilj smak. Vanilj bullar är det helt ok, men fasen inte på en Hönökaka. Vid närmare kontroll av påsen så stod det ju vanilj på den, men att en Hönökaka, vare sig den är Sommar eller vanlig ska skändas så trodde man ju inte. Kombinationen med stekt ägg var också en upplevelse. Om försäljningen går bra av detta Fancy Pancy bröd, tror jag mer det beror på felköp av kunden. Nä Pågen. Gör om gör rätt.

Min tanke när jag satt där med Nikon Z6 utan minneskort, var att snart kommer den där Havsörnen svävandes alldeles över våra huvuden. Jagad av en Glada. Lyckligtvis inträffade det inte och jag hittade faktiskt, hör och häpna, inte ett enda motiv som jag verkligen hade velat fånga. Det kanske också berodde på att jag insåg det hopplösa i det och inte ville se. Hur som helst så kändes det bra att inget intressant dök upp. En erfarenhet rikare i alla fall. Till kameran är det också ett lite hitintills ovanligt minneskort som man inte köper i en vanlig elektronik affär. Det kommer att bli bättre framöver tror jag då det kommer att bli mer vanligt på grund av säkerhet och hastigheten på det. Skrivhastighet 400 Mb/sek.

Summa summarum om utflykten så var den riktigt skön. Vi satt någon timma på klippan vid Fogdö-Kolskär och bara glodde som två ugglor.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

20 05 2022
joebona

Fasen att jag inte var i området, dels för att jag alltid velat fota ugglor och sen att få träffa Fogdö (Tomas). Vilken upplevelse det hade varit. 🙂 Fin berättelse. 🙂

20 05 2022
Runar

Hahaha. Tack. Ja det hade varit något det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: