Custom Bike Show 2022

4 06 2022

Så kunde det äntligen bli ett riktigt Custom Bike Show i Norrtälje. Strålande väder och många mycket fina hojar. Två års uppehåll gav ett uppdämt behov av att ställa ut sina hojar till åskådning. Kromen och lacken glänste i solen.

Jag han inte ens in på området innan jag hittade en av mina favoriter. En Honda CB 750 Four. en enligt mig en fantastisk snygg design. Dreglade lite över den och skulle bra gärna vilja äga en. Min första hoj var en Honda CB125 och det kanske är därför som jag har lite extra kärlek för den.

Som namnet säger så är det övervägande Custom hojar. Snygga att se på, men kanske inte dom direkt praktiska hojarna om man nu ska köra hoj lite längre än till den lokala korvmojen. Fast visst är dom rena rama konstverken med otroliga detaljer. Otroligt många timmar nedlagt på att få dom till utställningsskick med något extra som sticker ut och lockar publikens röster.

Många olika idéer bland skaparna. Denna fångade min uppmärksamhet. Kul koncept med en liten mini hoj bakpå Triken.

Lite speciella byggen är dom s.k ratbikes där kromen helt ersatts av rost och avflagnad färg. Brukar finnas inslag av fågelbon någonstans på vissa.

En JPS inspirerad Triumph. Vet inte om tanken med lacken var så, men det var det första jag tänkte på. John Player Special som var färgerna på legendaren Ronnie Peterson som var med om en olycka på Monza banan, Italien den 10 September 1978. Jag såg loppet på TV och blev alldeles stum. Han avled på sjukhus dagen efter olyckan på grund av komplikationer efter ett kirurgiskt ingrepp.

Såg denna Triumph med lite cross stuk över sig. Brett cross styre a la 70 tal. Växelspak på höger sida som den Husqvarna Silverpil som jag som 12 åring testade ganska många gånger på grusvägen vid föräldrahemmet. Riktigt snygg var denna Triumph.

Det här var bara några om dom läckerheter som fanns på showen. Mycket trevligt och träffade en hel del hojkompisar som jag bytte några ord med.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

4 06 2022
joebona

Det är otroligt vad mycket timmar det ligger bakom många av byggena och som du säger dom kan vara riktigt vackra men kanske inte dom mest körbara.

4 06 2022
Runar

Snygga är dom, men jag skulle nog inte skumpa runt någon längre sträcka på dom. Stumma i bak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: